БОМБА В ПИК TV: Полицейска преписка № 229000 проговаря: Крум Зарков с бой и ритници изхвърля котето Ади, блъска го в стената. ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ЗЛОВЕЩА ИСТИНА! Чакаме оставка на министъра! (ОБНОВЕНА)

https://crimes.bg/vodeshha-tema/bomba-v-pik-tv-policeyska-prepiska-229000-progovarya-krum-zarkov-s-boy-i-ritnici-izhvarlya-koteto-adi-blaska-go-v-stenata-vizhte-cyalata-zloveshta-istina-chakame-ostavka-na-ministara-obnov/27144 Crimes.bg
БОМБА В ПИК TV: Полицейска преписка № 229000 проговаря: Крум Зарков с бой и ритници изхвърля котето Ади, блъска го в стената. ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ЗЛОВЕЩА ИСТИНА! Чакаме оставка на министъра! (ОБНОВЕНА)

Това е окървавената котка на Мая Нешкова и Кирил Икономов. Брутално пребита от правосъдния министър Крум Зарков. Показваме я за първи път в извънредно студио на ПИК TV с участието на Соня Колтуклиева, Недялко Недялков и Асен Рашков. На друга снимка виждате неговите бинтови ръце - защото котето се е съпротивлявало до последно. Котето се казва Ади, на 11 години. Прието е в клиника в "Овча купел" с диагноза "абсцес с две отделни кухини". Извършени са му две тежки операции на 27 септември 2019 г. Снимките са от полицейска преписка № 229000 - 1824, Пето РУ на СДВР. Това е една афера, изходът от която е само оставка на правосъдния министър на Румен Радев.

ПИК се сдоби с документите по делото, залежали три години в Софийска районна прокуратура. Над Зарков е спуснат чадър - полицейски и прокурорски. Сега истината излиза наяве.

Ето какво пише в Докладна записка на мл. полицай Божилова до началника на 05 РУ - СДВР от 10. 12. 2019 г.:

"Едно от котенцата на Кирил Икономов се заклещило на вратата на семейство Заркови, която е била от ковано желязо. Зарков излязъл, той му се извинил и казал за положението на котето. През това време котето се измъкнало и влязло през отворената врата.

Зарков тръгнал след котето и с бой и ритници го изхвърлил през вратата. Икономов допълва, че котето е заведено на доктор, за което прилага епикриза и снимков материал..."

В полицейската преписка откриваме и Протокол за предупреждение срещу съпругата на Крум Зарков - Ирина Заркова.

Те я предупредена да не влиза повече в "пререкания и самоуправство с лицето Кирил Икономов".

Приложено е и обяснението на лицето Крум Зарков.

"Часът е около полунощ събота срещу неделя, чувам силен тропот на входната врата. Виждам силует на мъж зад нея", започва в криминален стил описанието си министърът, който по онова време е депутат с имунитет.

В обяснението си Зарков не отрича, че е имал съприкосновение с котката, но уточнява: "Не смятам, че вината е моя".

Той се бил подплашил, защото котето нахлуло в апартамента и стреснало двете му деца.

"Аз хванах котката с ръце, при което тя започна да ме хапе и дращи. Ръцете ми обилно кървяха. В този момент се събуди съпругата ми, която се стресна от кръвта..."

ПИК разполага и с епикризата на котката Ади, съставена от д-р Н. Първанов, ветеринарен лекар от клиника в "Овча купел".

Статус при постъпване: Куцота с преден десен крайник, силна болка в областта на лопатката вдясно. В областта на лопатката се забелязват 2 подутини с плътно-еластична консистенция.

Диагноза: Абсцес с две отделни кухини.

Лечение: Хирургична обработка.

ПИК се сдоби и с преписките на кварталния полицай, отговарящ за района, в който живеят Крум Зарков и Мая Нешкова и Кирил Икономов. Видно от сигнала, семейството отглеждало няколко домашни любимци, сред които и котето Ади, което попаднало под ударите на настоящия служебен министър. Всички животни, които Кирил Икономов и Мая Нешкова отглеждали, са били регистрирани, ваксинирани и обезапаразитени, свидетелстват проверки на компетентните органи, инициирани по доноси на Зарков.

В злополучния ден котето на семейството на музикантите избягало от дома им и се заклещило на металната решетъчна врата на апартамента на Крум Зарков, се казва още в сигнала до кварталния полицай. Кирил Икономов видял заклещеното коте и позвънял на звънеца на Крум Зарков. В момента, в който настоящият правосъден министър, тогава депутат от БСП, отворил вратата, котето успяло да се отскубне от решетката и влязло в дома на Зарков. Според свидетелските показания на Кирил Икономов, той изчакал отвън, докато Крум Зарков влязъл обратно, за да хване котето. От апартамента се чували котешки писъци, а минута по-късно тогавашният депутат от БСП излязъл, като държал котето в ръка.

Пред очите на Икономов Зарков блъснал животинката в стената.

Заради нанесените травми по животното Кирил Икономов и Мая Нешкова го завели на преглед във ветеринарна клиника, където се установило, че има опасност за живота му. Последвали две тежки операции, благодарение на които нараненото коте било спасено.

В друга преписка до кварталния полицай Кирил Икономов разкрива как семейството на Крум Зарков му е откраднало четири нови автомобилни гуми от двора на кооперацията.

По-късно същите са открити в контейнер в близост до кооперацията, където живеят, а вина за случилото се поела съпругата на Зарков – Ирина.

Източници на агенция ПИК от службата за спешни повиквания - 112, разкриват, че при тях има сигнал от Кирил Икономов, който се обадил, тъй като Крум Зарков не го пускал в двора на кооперацията.

Бившият министър на МВР Валентин Радев изпрати есемес по време на прякото излъчване, в който отбелязва, че с промените в чл. 35-Б от НК за подобно поведение се полага затвор - за причинени травми, тежко увреждане или смърт на гръбначно животно. Присъдата е до 3 години, а глобата е от 1000 до 5000 лева.

"Въпросът е защо преписката седи в Софийска районна прокуратура, а не в Софийска градска. Явно има някакъв чадър над бившия депутат от БСП и настоящ министър на правосъдието", коментира Недялко Недялков.

Соня Колтуклиева е единствената, която успява да разговаря с Кирил Икономов, който потвърждава пред нея, че Зарков пребива котето му.

От Лондон тя се включи с коментар: "Прочетох в ПИК за преписка в 5 РУ между съседите Заркови и Икономови, които живеят към онзи момент в една кооперация на ъгъла на ул. "Бенковски" и "Дондуков". Мая Нешкова беше мегазвездата на българската естрада през 80-те години и реших да се обадя на Кирил Икономов и той се съгласи да ми разкаже какво се е случило. Беше много развълнуван, даже на моменти прекъсваше гласът му и ми казваше: "Кажете ми, какво трябва да откаже едно семейство от два апартамента, които са подреждали 20 години". Беше отчайващо развълнуван и болезнен разказът му. Днес с документи вие потвърждавате, че котето е спасено от ветеринарен лекар след две много тежки операции".

Колтуклиева отбеляза, че музикантското семейство решава да си тръгне от "Дондуков" и да нямат нищо повече общо с историята.

Журналистката допълни, че Зарков продължава да бъде сред малцината кандидати да заменят Корнелия Нинова на "Позитано" 20. Кирил Икономов е писал сигнали - до 5 РУ, до МВР. От никъде не са му обърнали внимание. "Реших, че трябва да се даде гласност на този инцидент при положение, че Крум Зарков реши да даде гласност и обяснение на въпросната случка", заяви тя и обясни, че е писала на Зарков във Фейсбук, за да направят среща и да разяснят случая.

"Той не направи нищо подобно. Добре, негово решение. Реакцията му пред репортерката на ПИК Цвети Борисова беше, че той няма никакви спомени за нещо подобно", заяви тя.

"Как може да са политици, медийни хора, които дават интервюта на килограм и да не са научили нещо толкова елементарно и важно - не се лъже, не се прикрива истината. Най-простото беше Крум Зарков още вчера да излезе и да каже - да, имаше такава случка и да обясни с думи прости неговата гледна точка, какво се е случило. Не, нямаше нищо подобно. В отговора на Крум Зарков, публикуван днес в късния следобед във Фейсбук - пак същия рефрен "Иван Гешев е виновен", а правосъдният министър "се бори за чиста правосъдна система". Аланкоолу, има и документи вече за тази драматична случка. Посегнал си на безпомощно животинче. Какво тук общо има Иван Гешев?! Видя се, че Софийска районна прокуратура е замела всичко под килима. Вижда се, че 5-то Районно са разследвали случая. И после какво се е случило? - Нищо. Да му имам кадрите на генерал-президента Румен Радев. Единият нарушава конституцията, другият прави битови сценки и скандали и си измиват ръцете с "Главният прокурор е виновен! Венсеремос! Ще победим", коментира още Соня Колтуклиева.

Тя даде пример с футболиста Кърт Зума, който е осъден, тъй като е сниман как подритва котето си, след което хвърля по него две обувки. Видеото е заснето от брат му и изпратено на дама, с която той имал среща. Тя обаче се потресла и отнесла видеото в полицията. Само защото Зума е имал скъпи адвокати и не е имал други "прегрешения" пред закона, футболистът отървава затвора. "Трябваше да плати на съда 9000 паунда, на футболния си клуб 250 хиляди паунда и беше наказан един месец да не играе и да не тренира, като 5 години няма право да притежава домашни животни, а двете му котки са прибрани веднага.

Асен Рашков припомни, че действително Зарков разговаря с нашия репортер Цвети Борисова, но не споменава и дума за пребитото коте.

"Понеже видях под поста на Крум Зарков във Фейсбук, който казва, че едва ли не този скандал се инициира сега, тъй като искат да бъдат ограничени някои правомощия на главния прокурор. Преписката е от 10 септември 2019 г. Та този случай ние го научаваме днес, но не е от сега", коментира той.

"Опорката в момента е, че главният прокурор инициира всичко, тъй като е много уплашен от ограниченията, които искат да му наложат", отбеляза Недялко Недялков. Той допълни, че майката на Зарков - журналистката Анна Заркова, която беше и в инициативния комитет за издигането на Радев за втори мандат, е наследница на ген. Кацамунски от ДС. Това е една фамилия с мракобесен корен, позволява си да менторства, да размахва пръст и в момента ето - майката пази маминото синче, която като орлица успя да инфилтрира на поста правосъден министър покрай близостта си с Румен Радев", коментира той и допълни: "В момента ще се опитат да го представят Зарков като мъченик, като жертва на мракобесното управление на Иван Гешев".

Асен Рашков припомни и неуместната "шега" на Зарков, с която той влиза в студиото на Нова телевизия и казва: "Извинявайте, че закъсняхме за това студио, но измъчвахме едни дядовци в едно мазе на ДС". "Това леке няма никакво право в политиката още след тези думи, а след котката дори не знам защо все още не му е поискана оставката", заяви емоционално Недялко Недялков.

Колтуклиева цитира думи на Полина Паунова от "свободните" прокопиеви медии, която заявява във Фейсбук, че при скандали като този непременно трябва да се търси връзката "Иван Гешев". "Извинявай, Полина, като си толкова способна, нима ти не си съдра ризата, за да интервюираш Иван Гешев? Така ли трябва да постъпваме с хората - едните да са в белия, другите в черния списък?!", коментира тя.

Колтуклиева заяви, че случаят с пребитото коте и Крум Зарков е достоен за разследване от прокуратурата - за да се разбере истината: "Нима не искате да стане ясно кой крив и кой прав в цялата тази история. И защо трябва едно коте, едно невинно същество, да е пострадало от цялата тази история?! Нека президентът Радев слезе от своя бръснещ полет на държавния самолет и да отстрани своя министър, който да изчака встрани решението на съда".

Асен Рашков припомни случая с пребитото куче Мечо, на което му бе отредено достойно място във всички медии, чийто насилник вече е осъден. "Да, но защо се случи това? Защото насилникът ме беше никой. А насилникът на котето е от умнокрасивитета", заяви Недялков.

Соня Колтуклиева отбеляза, че в социалните мрежи има стотици коментари, ругаещи Крум Зарков: "Хората са безпощадни към него. Всички са отвратени от случилото се, ужасени са. И пак ще кажа - беше толкова просто, толкова нормално - Крум Зарков, надежда на БСП, промотиран от президента Румен Радев като "промяната в българската политическа флора и фауна". какво получихме? Жестокост, безпощадност, скриване на истината. Е, имам една лоша новина - и за президента, и за служебния премиер Гълъб Донев, и за министър Крум Зарков - истината винаги пробива, винаги устоява. Апелирам към прокуратурата да разследва този случай". "Още в утрешния ден ще сезираме прокуратурата, ще им предоставим всички факти, пък може тази преписка, която отлежава трета година, да бъде "раздвижена", заяви Асен Рашков. "Нека пък видим защо има ограничителна заповед към съпругата на Крум Зарков. Най-тъжното е, че тук говорим за правосъдния министър на Република България, който провежда правосъдната реформа и който е замесен в едно насилие на битово ниво - над котки", заяви Недялко Недялков.

Източник: pik.bg









Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.