Мистерията разкрита - Джак Изкормвача е бил полски емигрант?

https://crimes.bg/po-sveta/misteriyata-razkrita-dzhak-izkormvacha-e-bil-polski-emigrant/37237 Crimes.bg
Мистерията разкрита - Джак Изкормвача е бил полски емигрант?

Британските медии тръбят, че са разкрили самоличността на прочутия лондонски сериен убиец Джак Изкормвача  120 години след зловещите престъпления, извършени от него.

Според тях престъпникът е бил 23-годишният полски имигрант от еврейски произход Аарон Космински. Той е роден през 1865 г. в полския град Клодава, който по това време бил част от Руската империя. През 1881 г. емигрира заедно със семейството си в Англия заради гоненията срещу евреите. Аарон Космински е бил бръснар в Уайтчапъл, Източен Лондон, където през 1888 г. са извършени 5 от убийствата на Джак Изкормвача.

Съвременен  ДНК анализ, извършен от британски криминолози, е използван за разкритието на самоличността на извършителя . Те изследвали шал, принадлежал на една от жертвите на Джак Изкормвача - Катрин Едоус. Шалът бил напоен с кръв, но съдържал и следи от семенна течност на убиеца.

Изследването било направено наскоро, след като шалът бил купен на търг от британския бизнесмен и любител детектив Ръсел Едуардс. Страстен фен на мистерията, той бил твърдо решен да я разгадае. С помощта на специалисти по молекулярна биология и последно поколение техника за изследване на ДНК Едуардс открил пълно съвпадение с един от шестимата заподозрени за убийствата - поляка Космински. Намереният материал от 2 петна бил сравнен с ДНК на потомци на Едоус и роднини на сестрата на Космински.

Цели  126 годиниса минали от  извършените 11 жестоки убийства на жени по улиците на Лондон през 1888 г. 5 от които несъмнено са дело на един човек, който вадел вътрешностите на жертвите и ги оставял до тях.

Въпреки че британската полиция разпитва около 200 души и има десетима заподозрени, личността на убиеца така и не е разкрита. Самият Аарон Космински е бил един от 6-имата заподозрени по делото, но по-късно бил освободен поради липса на доказателства

Хипотезите са безброй. Според някои от тях, убиецът е внукът на кралица Виктория - принц Албърт Виктор Кристиан Едуард. През 2012 година британският изследовател Джон Морис лансира в книгата си „Джак Изкормвача: ръката на жената" твърдението, че зад маската на злодея се крие жена.

Името Джак Изкормвача (Jack the Ripper) идва от писмо, известно като „Скъпи шефе" (Dear Boss), изпратено в Централната новинарска аганция и твърдящо, че е от самия убиец, подписано „Джак Изкормвача". След като писмото е публикувано, името добива популярност. Повечето експерти считат, че писмото е фалшификат и е написано от журналисти, за да поддържат интереса към този случай.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.