Жестока драма в семейството на прокурорското синче от Перник, майка му бере душа в болница

https://crimes.bg/kriminalno/zhestoka-drama-v-semeystvoto-na-prokurorskoto-sinche-ot-pernik-mayka-mu-bere-dusha-v-bolnica/118443 Crimes.bg
Жестока драма в семейството на прокурорското синче от Перник, майка му бере душа в болница

Жестока драма се е разразила в семейството на прокурорския син Васил Михайлов в Перник. През нощта е задържан баща му – Бисер е задържан, след като пребил съпругата си Биляна.

Майката на Михайлов – младши е изпаднала в безсъзнание, информираха от болницата в Перник. Приета е със следи от контузии по главата.

Дъщерята на прокурора от Окръжната прокуратура в града е подала сигнала за случилото се. Към момента той е в ареста за три денонощия.

Разследването срещу магистрата е поето от Софийската градска прокуратура. Следовател вече е посетил мястото и е направил оглед. Бисер Михайлов е обвинен за нанесена телесна повреда в условията на домашно насилие. От прокуратурата са разпитали очевидци на случката. По тялото на прокурора също е имало следи от наранявания и е освидетелстван.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова посочи, че ще има предложение Михайлов да бъде освободен от заемания от него пост. А жена му определила случката като нормален битов инцидент.

А говорителят на Софийската градска прокуратура заяви, че ако магистратът от Перник бъде задържан под стража това автоматично означава, че е отстранен от длъжност. Кръстев допълни още, че в помещението, където е извършено деянието не е имало никой, освен прокурора и жена му.

Михайлов беше заместник ръководител на Окръжната прокуратура в Перник. Разразилите се скандали около името на сина му – 19-годишния Васил Михайлов обаче стана причина той да стане редови обвинител. Наследникът му е подсъдим по няколко дела, едно от които приключи със споразумение с прокуратурата. То е за закана за убийство. Заради случаите, свързани със сина му, ексглавният прокурор Иван Гешев поиска той да се оттегли от институцията, но резултатът от това искане беше сдаването на поста, който Михайлов заемаше тогава.

Държавният обвинител не е задържан за първи път. Преди 13 години той е бил арестуван за лихварство, заедно с неговия брат. А три години по-късно от Висшия съдебен съвет отново го върнаха на поста заместник-окръжен прокурор на Перник.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.