Заплашиха с убийство министър Минеков

https://crimes.bg/kriminalno/zaplashiha-s-ubiystvo-ministar-minekov/27780 Crimes.bg
Заплашиха с убийство министър Минеков

Министърът на културата от служебното правителство проф. Велислав Минеков, е бил заплашен с убийство.


Той е подал официални жалби по случая в МВР и Прокуратурата. Предполага се, че заплахата за убийство е свързана със скандала около тютюневите складове в Града под тепетата.


Служебният министър на културата даде интервю за разследващия сайт „Биволъ“, в което посочва ролята на ГЕРБ в Пловдив и група мощни бизнес компании, които са свързани с разрушаването на признати паметници на културата, каквито са тютюневите складове.

Проф. Минеков споделя и за публикация в един от пловдивските новинарски сайтове, който според информацията, с която разполага е свързан със собствениците на тези складове.


Той подчертава, че в материала се посочва колко вреден е той като министър, който защитава националната култура и историята и колко полезно е срутването на тютюневите складове.

Министърът на културата обаче насочва вниманието към едно от изреченията във въпросния материал, в което се посочва, че трябвало да бъде разстрелян.

Минеков обаче отбелязва, че все още е жив и явно като по чудо не е застрелян.


Категоричен е, че не може да бъде сплашен и дори допълва, че подобни действия го карат да побеснява още повече и да стане още по-деен.

Подчертава, че сигурността му не го притеснява ни най-малко.

Източник: lupa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.