Задържаха убиеца на Вероника Здравкова от Велико Търново

https://crimes.bg/kriminalno/zadarzhaha-ubieca-na-veronika-zdravkova-ot-veliko-tarnovo/37600 Crimes.bg
Задържаха убиеца на Вероника Здравкова от Велико Търново

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение за грабеж, придружен с убийство на 40-годишния Илиян Здравков.

Той бе задържан по-рано днес за убийството на студентката Вероника Здравкова, чието тяло бе открито във водите на Янтра на 3 март т.г.

Илиян Здравков е осъждан и има влязла в сила присъда. Той е убил Вероника, докато правосъдието го е издирвало, за да го вкара в затвора да излежи наказанието си. Разкрит е, след като е опитал да използва дебитна карта на убитата Вероника.

Илиян работи в краварници в покрайнините на Горна Оряховица. Вечерта на 28 февруари отишъл до Търново да си търси работа като строител. Видял Вероника до жп гарата. Проследил я и я ударил в тила. Защо е продължил да я удря в лицето не е ясно. Взел чантата на студентката, в нея имало 70-80 лв..

В момента го разпитват в РПУ Горна Оряховица.

Здравков е бил задържан тази нощ в района на гарата в Горна Оряховица. 

По нареждане на прокуратурата е задържан за 72 часа и в момента разследващите го разпитват в присъствие на служебен защитник, съобщиха от държавното обвинение.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.