Съдът отсъди – 3 литра бира = 9 месеца затвор

https://crimes.bg/kriminalno/sadat-otsadi-3-litra-bira-9-meseca-zatvor/28222 Crimes.bg
Съдът отсъди – 3 литра бира = 9 месеца затвор

Мъж на 40 години чу присъдата си от съда за шофиране в нетрезво състояние. Прокуратурата го е обвинила, че  24.07.2022 в гр. Пловдив е заловен да управлява кола под въздействието на алкохол. При направените тестове е отчетена стойността от 1.64 промила концентрация. Освен това виновният водач е извършил деянието в условията на друга присъда за същото нещо.




Той бил спрян от КАТ малко след полунощ и му е направен тест с дрегер, а след което и кръвна проба. Той е споделил, че е изпил близо 3 литра бира преди да бъде хванат да управлява колата.


 


При горните обстоятелства съдът в Пловдив не го пожали и го осъди на 9 месеца затвор и то при първоначално строг режим, а също така му е отнето правото да управлява МПС за 2 години. Той е изразил съжаление за постъпката си и е признал вина.


Произнесената присъда е окончателна и не може да бъде обжалвана, тъй като те е вследствие на споразумение между него и прокуратурата, а съдът го е одобрил.


 


А вчера съдът в Разград осъди друг провинил се водач, който е седнал пиян зад волана за пореден път. Наложеното му наказание е от общо 18 месеца зад решетките, както и глоба от 450 лв. Присъдата отново е в условията на изпитателен срок и е увеличена от 9 на 18 месеца, защото се добавя и предишният.


 


Източник: trafficnews.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.