NEXO купили апартамента на съпругата на Христо Иванов в Брюксел

Аферистите й подарили апартамент в Брюксел и дарили на партията 400 бона

https://crimes.bg/kriminalno/nexo-kupili-apartamenta-na-saprugata-na-hristo-ivanov-v-bryuksel/44029 Crimes.bg
NEXO купили апартамента на съпругата на Христо Иванов в Брюксел

Аферистите й подарили апартамент в Брюксел и дарили на партията 400 бона

Съпругата на лидера на „Да, България“ и съпредседател на ДБ Христо Иванов – Йорданка Иванова, е действала като неформален юридически съветник на криптопирамидата NEXO.

 

Служители в разследването дружество твърдят, че целта на съпругата на Иванов е била осуетяване на приемането на закон в Брюксел, пречещ на търговията с криптовалута на Стария континент.

 

Припомняме, че Европарламентът обсъди темата с криптовалутите и регулацията на бизнеса на територията на ЕС през пролетта на миналата година.

Иванова живее и работи в Брюксел от 2019 г. насам като адвокат по прилагане на правото на ЕС в областта на дигитализацията и информационната сигурност.

 

Съществуват съмнения, че тя е купила апартамента си в Брюксел с пари от NEXO. Припомняме, че за имота се разбра преди година и половина, когато Христо Иванов декларира покупката му пред КПКОНПИ от 11.06.2021 г. в качеството си на депутат на 46-то НС.

Според декларацията за жилището от 75 кв. м. и гараж 16 кв. м. в същата кооперация, семейството на Иванов е броило общо 2737 лв.

Въпреки скандално ниската сума от КПКОНПИ все още не са стартирали разследване за имотната покупка на политика.

 

След като скандалът с даренията към партията на Иванов стигна и до НС, от „Да, България“ официално обявиха, че физическите дарители на партията, работещи в NEXO, като някои от тях са и сред основателите на партията.

Отлично осведомени източници обаче посочват, че парите са предоставени лично от Калин Кънчев, който е баща на основателя на криптопирамидата Коста Кънчев.

 

Бърза проверка в сайта на „Да, България“ сочи, че това е единствената партия в страната, която официално приема дарения в криптовалута. Според обявлението, те се приемат в подкрепа на демократичната кауза, но само срещу посочен точен адрес, трите имена и ЕГН на даряващия, както и публичния ключ за криптопортфейла му.

Източник: Уикенд

2 Коментара

Иванова

преди 1 година

Брей, ама каква голяма случайност нали? То съвсем случайно, секретарките са кихали по 20 бона дарения на Иванов. Съвсем случайно са наливали милиони за реклами на олигарха Иво Прокопиев, който е основател на партията на Иванов. После Пеевски и Гешев въртели схемите нали. Само те били лошите в страшния филм, а Иванов и Прокопиев добрите. Ами продължавайте да си им вярвате, какво да ви кажа.

Коментирай

Марин

преди 1 година

Дано повече хора разберат, че Христо Иванов всъщност е зависим и изпълняват чужди поръчки.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.