Изненада: Ето защо няма да накажат полицаите, хванати с дрога

https://crimes.bg/kriminalno/iznenada-eto-zashto-nyama-da-nakazhat-policaite-hvanati-s-droga/27487 Crimes.bg
Изненада: Ето защо няма да накажат полицаите, хванати с дрога

След нашумелите в медиите случаи на заловени и дрогирани полицаи, както и на редови граждани и шофьори, бе повдигнат въпросът за масово тестване на служителите на реда.


Ръководството на МВР прие идеята и вече я прилага, като подлага на изненадващи тестове полицаите без предварително предупреждение. Такива проби са проведени и в бургаската дирекция, като тестовете са реагирали положително при 5 – 6 полицая.


Синдикалната федерация на МВР (СФСМВР) се обяви против начина, по който се  провежда мероприятието и постави под въпрос надеждността на използваните тестове. Те също така обвиниха ръководството на министерството, че по този начин създават хаос, а също така и липсва законово основание за подлагане на МВР служителите на такова унизително действие.


Именно на неточност и свръхчувствителност отдават положителните резултати, предполага се, че те са засекли лекарствата, които приемат полицаите. От федерацията са изпратили официално питане до ръководството на МВР какво ще правят с „уличените“ служители.


Основно използваните от полицията тестове за употреба на дрога са Драгчек 3000 и Драгчек 5000, които работят със слюнка и отчитат 6 вида наркотични вещества.


Остава въпросът щом тестовете са неточни и не са подходящи да се тестват полицаите с тях, защо се използват за гражданите.


Източник: blitz.bg




 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.