Гонка във варненски мол

https://crimes.bg/kriminalno/gonka-vav-varnenski-mol/37297 Crimes.bg
Гонка във варненски мол

Находчиви крадци изнасят стоката в торби с фолио за да не задействат алармата




Източник:




2015-01-13 17:30:00


Крими


0

Прочетено: 180558

Кратка връзка








Екшън съвсем като по филмите се разиграл на територията на голям търговски център във Варна. Трио ловки крадци започнало тараш в мола като единият прилежно сгъвал отмъкнати дрехи от спортен магазин и ги оставял на предварително избрани места, а други двама, като сиамски близнаци, с едновременни действия веднага ги прибирали с торби, свидетелства очевидец .

Торбите били предварително облепени с фолио отвътре за да се избегне задействането на устройството на изхода на магазина. Когато наблюдателни охранители забелязали на видеокамерите, че се случва нещо странно и определено нередно, те веднага сигнализирали полицията.

После небрежно доближили единия от крадците. Пред гише „Информация“ служителите поискали от заподозрения документ за самоличност. По закон те нямат основание да го задържат.

Крадецът започнал да се държи грубо с охранителите. Заплашил ги, че е софийски полицай и даже имал  наглостта да ги обвини, че нямат баджове.

Докато се разигравал импровизиран минискандал за уж неправомерно притиснат клиент, другите двама съратници успели да офейкат с пълните торби.

Виждайки наближаващата партрулка , охранителите се разсеяли и изпуснали „полицая”. Той драснал веднага да бяга пред слисаните им погледи. Заформила се същинска гонка на стражари и апаши. Все пак успели да го задържат след няколкостотин метра пред бензиностанцията в близост до старите гробища.

 

От РДВР Варна съобщиха, че арестуваният е Н.Р., на 25 години. От там са посочили, че наистина младият мъж е от София. Кражбата пък е на стойност 800 лева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.