Заловиха дете на 12 години да управлява камион

https://crimes.bg/inczidenti/zaloviha-dete-na-12-godini-da-upravlyava-kamion/28241 Crimes.bg
Заловиха дете на 12 години да управлява камион

Изненадите по пътищата нямат край, след като от полицията снощи хванали малолетно момче на 12 години да управлява товарен автомобил. Необичайната ситуация се е случила в село Попина.


От полицията съобщиха, че на бащата е наложена глоба, а също така и е дерегистриран камионът.




Това не изолиран случай и на фона на заловените пияни и дрогирани шофьори също зачестяват и малолетните шофьори.


Само преди дни около Раковски е заловено 13-годишно момче да шофира след употреба на алкохол. Полицаите се отзовали на сигнал за автомобил, който се е оказал в нива около пътя. След пристигането те с изненада установили, че шофьорът е малолетен и освен това е употребил значително количество алкохол, тъй като в кръвта му са установени 1.42 промила.


Младият шофьор не е пострадал от инцидента, обяснил на органите на реда, че преди това заедно с приятели са употребили алкохол и след това е взел ключовете за автомобила от родителите си.


 


И в двата случая децата не носят наказателна отговорност, тъй като са под 14-годишна възраст, но на наказание подлежат родителите. Регистрационните номера на автомобилите са свалени и в двата случая.


 


От Пътна полиция предупреждават, че ще извършат засилени проверки през летния сезон поради зачестилите случаи на инциденти.


 


Източник: nova.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.