Важна новина за катастрофата с Милен Цветков

https://crimes.bg/analizi/vazhna-novina-za-katastrofata-s-milen-cvetkov/39715 Crimes.bg
Важна новина за катастрофата с Милен Цветков

От 10 до 20 години лишаване от свобода грозят Николов

Разследването за смъртта на журналиста Милен Цветков приключи в края на миналия месец.

 

В началото на октомври обвиняемият за смъртта му Кристиан Николов и адвокатът му получиха материалите, за да се запознаят с тях.

 

От събраните доказателства става ясно, че скоростта при удара е била около 99 км/ч, а шофьорът е бил под въздействието на коктейл от наркотични вещества, но въпреки това е осъзнавал какво върши.

 

За да каже какво предстои оттук нататък, говори адвокатът на близките на Милен Цветков Менко Менков. Той обясни, че в момента са в процедура по изчакване да приключи предявяването на материалите от досъдебното производство на обвиняемия и защитника му. След това следователят ще изпрати делото на прокурора, който в едномесечен срок ще изготви обвинителния акт и ще го внесе в Софийския градски съд.

 

„Оптимистичният срок за провеждане на разпоредителното заседание, в което ще бъдат призовани страните по делото, е от втората половина на ноември до Коледа“, каза още той в отговор на запитването ни кога се очаква да бъде гледано делото.

 

В началото на този месец адвокат Марковски разпространи една опровергана впоследствие от Прокуратурата информация – че убиецът на Милен Цветков е пуснат под домашен арест. Всъщност, той е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ и се намира в следствения арест, въпреки че неколкократно адвокатът му внесе молби за неговото пускане под претекст, че желае да продължи образованието си.

 

В момента тезата на държавното обвинение е, че Кристиан Николов е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл, за което го грози затвор от 10 до 20 години и доживотно лишаване от право да управлява МПС.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.