Ужасът в Украйна подпомогна този мръсен бизнес

https://crimes.bg/analizi/uzhasat-v-ukrayna-podpomogna-tozi-mrasen-biznes/42942 Crimes.bg
Ужасът в Украйна подпомогна този мръсен бизнес

 

Едва избягали от един ужас, украинките се натъкват на нов


Ужасът в Украйна даде нов тласък на един от най-старите и мръсни бизнеси – сводничеството.

 

Само в Германия са избягали повече от 80 хиляди души от войната в Украйна. Както сами се досещате, сред тях преобладават жените и децата, отбелязва „Дойче веле“.

 

Вече има данни, че сводници и трафиканти на хора правят опити да яхнат вълната, възползвайки се от трагедията на бежанките от Украйна.

Покрай множеството германци, които са готови да помогнат с всичко необходимо, не липсват и такива, които се опитват да извлекат печалба на гърба на бежанките.

 

Наличието на хаос всеки ден на централната гара в Берлин създава идеални условия за всевъзможни злоупотреби, в това число и за издевателства над жени.

Възрастен мъж, познат на органите на реда заради сексуални престъпления предлага транспортни услуги на младите украинки. Той подбира такива на възраст между 21 и 29 години.

 

Други двама мъже пък целенасочено заговарят украинки, които пътуват сами или с деца.

Край един от центровете за настаняване пък двама „благодетели“ на средна възраст предлагат пари на бежанките, за да ги придружат до дома им.

 

За съжаление никак не са малко хората, които се опитват да се възползват от отчаянието на бежанците от Украйна. За щастие за момента подобни престъпления не са много. Властите обаче предупреждават украинките да не приемат частни оферти за превоз от мъже, които се представят за доброволци.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.