Ужас! Серия от брутални нападения срещу жени в София

https://crimes.bg/analizi/uzhas-seriya-ot-brutalni-napadeniya-sreshtu-zheni-v-sofiya/40543 Crimes.bg
Ужас! Серия от брутални нападения срещу жени в София

 

Образувано е досъдебно производство

Поредна агресия на улицата, за която няма обяснение. Мъж и бременната му приятелка бяха нападнати, прибирайки се към дома си. Инцидентът е от столичния квартал „Овча купел”. 

 

Нападнал ги е непознат мъж, по думите им – без никаква причина.

Атаката над Петър Вълчев и Миланка Иванова става вечерта на празника на влюбените. Докато се прибират към дома им, двойката е настигната от непознат мъж пред гостилница на булевард „Монтевидео”.

 

„Чувам викове „Ела тука бе, ела тука” и виждам непознатото лице, което се насочва към мен с юмруци. Опитах да осъществя визуален контакт с него, с надеждата, че ме е сгрешил с някого”, разказва потърпевшият Петър Вълчев.

Вместо извинение мъжът получава удари в областта на главата. Пред очите на бременната му приятелка.

 

„Той стана още по уверен и ме нападна с юмруци, което за мен беше абсолютно неочаквано. Удари ме по скулата и при обръщането ми настрани ме удари и в тила. Аз се изправих, обърнах се към него и го попитах „Кой си ти – да не си ме объркал с някой?” Той не отговори и се запъти към жена ми”, заяви Петър.

 

„Уплаших се първо за мъжа ми, защото имаха физически контакт. Слава Богу, до мен не достигна. Направи опит с жестове. Аз се скрих в съседен  храст. Беше ме страх за собствената ми сигурност, а и за бебето ни. В петия месец съм бременна. Може би до вчера бях психически стресирана, но днес вече съм по-добре. И съм благодарна, че не се стигна до нещо по-фатално”, посочва Миланка.

 

Съпругът й успява да заснеме нападателя. Веднага след това потърпевшите отиват и подават жалба в 6-о районно управление. Там  виждат други две жертви. Две непълнолетни момичета.

„Интересното е, че те са били нападнати с юмруци. Без да прави опит да им пипа чанти, вещи. Първо е нападнато едното момиче. Успяло е да избяга и да се обади на приятели. Другото момиче е било заплашено и е опитало да влезе в някакъв блок. Тогава агресивният мъж е нападнал някакъв младеж, който е искал да помогне на момичето”, разказва Петър.

 

Докато жертвите дават показания – полицията успява да установи и задържи агресора. Следва втора среща лице в лице  между него и потърпевшите в районното.

 

„Разпознахме го. Абсолютно отговаряше на описанието. Нищо не каза. Гледаше виновно. Не се извини”, споделя потърпевшият.

Според Петър и приятелката му действията на извършителя не са били под въздействието на алкохол или наркотици. 

 

„Според мен му липсва лечение, някаква грижа, според мен има психически отклонения”, заяви Миланка.

 

От СДВР са потвърдили пред NOVA за нападенията във вечерта на 14-ти февруари. Отказаха обаче да коментират психическото състояние на нападателя. Към момента той е в ареста. Образувано е досъдебно производство и предстои да стане ясно ще бъде ли повдигнато обвинение срещу него.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.