Удължиха извънредното положение до 13 май

https://crimes.bg/analizi/udalzhiha-izvanrednoto-polozhenie-do-13-may/43434 Crimes.bg
Удължиха извънредното положение до 13 май

Парламентът удължи извънредното положение на територията на цялата страна до 13 май 2020 г. Предложението бе направено от правителството.
Източник:

2020-04-03 19:49:00


Анализи


3

Прочетено: 64008

Кратка връзка
Парламентът удължи извънредното положение на територията на цялата страна до 13 май 2020 г. Предложението бе направено от правителството. 

 

По Конституция Народното събрание е органът, който обявява извънредно положение. Депутатите гласуваха на две групи в пленарната зала и между гласуванията им имаше 30 минути. "За" предложенията гласуваха 122 народни представители, "против" - 47 и "въздържали се" - 7, с което то бе прието. 

Депутатите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" подкрепиха удължаването. 13 народни представители от ДПС гласуваха "за". 4-ма депутати от "Воля" и 3-ма от независимите народни представители също подкрепиха удължаването на извънредното положение. 47 народни представители от ПГ на "БСП за България" гласуваха "против", а 7 се "въздържаха". От "Обединени патриоти" предлагаха извънредното положение да бъде удължено до 30 април. Подобно предложение имаше и от страна на ПГ на "БСП за България". Пленарната зала отхвърли двете предложения.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.