Убиецът на красивата Андрея се тресе от страх

https://crimes.bg/analizi/ubiecat-na-krasivata-andreya-se-trese-ot-strah/34239 Crimes.bg
Убиецът на красивата Андрея се тресе от страх

Той сам пожелал да остане в ареста заради страх от вендета


Бруталният убиец на красивата 18-годишна Андрея от врачанското село Галиче – Аксел Олеков, се тресе от страх.

 

"Разкайвам се и съжалявам за онова, което съм извършил", заяви пред съда 17-годишният циганин Аксел Олеков, обвинен за изнасилването и убийството на красивата ученичка Андрея във врачанското село Галиче.

 

Стана ясно, че обвиняемият за убийството на красивата 18-годишна Андрея Асанова е тотално неграмотен и дори не си знае ЕГН-то. В последната си дума пред магистратите той обяви, че съжалява и се разкайва за това, което е направил. Той дори пожела да бъде оставен в ареста, тъй като изпитва неистов страх от вендета.

 

Съдия Маринов обаче е категоричен, че съжалението на Аксел е фиктивно и формално, тъй като с проявите си е показал, че човешкият живот не представлява за него каквато и да е ценност. Именно поради тази причина магистратите наложиха на Аксел Олеков най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

От държавното обвинение са категорични, че Аксел трябва да остане в килия. Макар и непълнолетен, Олеков е криминално проявен, има две безпричинни нападения над полицай от Бяла Слатина, възрастен човек от Галиче и е осъден на пробация. Според обвинението са събрани достатъчно доказателства, които позволяват на обвиняемия да се повдигнат обвинения за убийство, извършено по особено мъчителен начин, с особена жестокост и убийство с цел да бъде улеснено или прикрито друго престъпление.

 

Освен това Аксел направи съмопризнания за извършеното от него тежко криминално престъпление. Припомняме, че убийството на Андрея бе извършено в нощта срещу 11 януари в бащината й къща в село Галиче.

 

Към 1 ч. Аксел минал покрай дома на жертвата. Видял, че прозорецът на стаята й свети, и решил да отиде при нея, тъй като отдавна я харесвал. Вмъкнал се в къщата и видял, че момичето спи. Събудил я и й предложил да правят секс, Андрея се възпротивила и започнала да вика.

 

Аксел я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие, след което започнал да я души, докато тя престанала да проявява признаци на живот. Тогава я съблякъл и изнасилил. Забелязал на масата кухненски нож и решил да убие Андрея, тъй като се опасявал, че може още да е жива и да разкаже за случилото се.

 

Нанесъл няколко удара в областта на шията и прерязал гърлото на момичето. После избърсал ръцете си и ножа с мокри кърпи, прибрал портмонето на жертвата, в което имало 250 лв., и изчезнал. На сутринта с парите си купил маратонки, ръкавици, тонколона и таблет.

 

Същият ден следобед е задържан в дома на баба си в Галиче. Бруталното убийство на Андрея предизвика сериозно напрежение в Галиче. Жителите на селото и близки на погубеното по изключително жесток начин момиче излязоха на протест в деня на погребението й.

 

Исканията на хората са за промяна в закона, който в момента е доста мек за непълнолетните извършители на убийства. Жителите на Галиче са категорични, че възрастта не трябва да е условие за намаляване на присъдата при толкова тежки престъпления. Според сега действащите текстове максималната присъда, която може да получи непълнолетният Аксел, е 12 години лишаване от свобода.

 

От ГЕРБ обявиха, че ще предложат промени в Наказателния кодекс.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.