Този мъж хвърли хората в ужас

https://crimes.bg/analizi/tozi-mazh-hvarli-horata-v-uzhas/39934 Crimes.bg
Този мъж хвърли хората в ужас

Местните са много притеснени

От няколко дни насам са получени множество сигнали от притеснени жени и деца, съобщава Смолян БГ вести.

 

Причината за сигналите е мъж, облечен в рокля. Твърди се, че въпросният мъж спял по гробищата на местните села.

 

Някои от учениците казват, че се страхуват от него и молят да се сигнализира полицията, защото им приличал на "магьосник и зомби".

Възрастните се обаждали с молба да се провери дали двуметровия мъж е опасен. 

 

Получени са също обаждания от младежи, които изпращат снимки на двуметровия мъж. Фотографирали го в Мадан и околните села. По думите им в продължение на няколко дни той спял край гробището на с. Равнища. Кметът на населеното място Селвина Карагьозова потвърди разказа на младежите, пожелали анонимност.

 

Тя разказа, че непознатия се появил в селото още през септември. Външният му вид и това, че спял до самите гробища изплашило много хората.

"Най-вече майките се притесниха. Минаваха им мисли на хората, че може да е изнасилвач", допълни Карагьозова.

 

От няколко дни "мъжът в рокля" обикаля смолянските квартали Устово и Райково. Снимки на непознатия бързо обиколиха социалните мрежи и всяха смут сред смолянчани. Хората се питат един друг дали той е опасен.  

 

Според коментарите последните две нощи спял край гробищата на "Беклийца". Мненията се мятат все в посоки като от филм на ужасите. Смятат го за вещер, некромант, изнасилвач, подпалвач и дори убиец. Някои мъже пък предлагат да се сформират нощни патрули в града и да пазят гробищата в града от непознатия.

 

Повече информация по случая даде шефът на полицията в Смолян – ст. комисар Николай Димов. Той съобщи, че е получили сигнал за непознатия още през септември от притеснени хора от Мадан. Проверката показала, че това е български гражданин от Русе. 

Мъжът няма криминално досие, не е освидетелстван за психични заболявания.

 

"От тогава до сега не е нарушил нито един закон", категоричен е Димов. 

Той потвърди, че непознатия спи в колата си край гробищата, но това не е незаконно.

"Това, че е облечен в рокля и изглежда "различно" от общоприетите норми за родопчани, не ни дава право да го задържаме", каза още Димов.

Към днешна дата в полицията не са получавали нов сигнал свързан с непознатия гигант.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.