Тежък удар за извършителите на зверството край Бузлуджа

https://crimes.bg/analizi/tezhak-udar-za-izvarshitelite-na-zverstvoto-kray-buzludzha/42416 Crimes.bg
Тежък удар за извършителите на зверството край Бузлуджа

 

Те са направили пълни самопризнания


Състав на Старозагорския окръжен съд постанови възможно най-тежката мярка за неотклонение на извършителите на зверството край Бузлуджа.

 

Припомняме, че те бяха обвинени в отвличане и опит за убийство на 34-годишния Стефан Стефанов, по-известен като Бангото от Казанлък. Инцидентът се случи на 30 ноември, отбелязва „Монитор“.

 

Братята Мариан и Ивайло Дакови на по 20 е 22 години и приятелят им, 25-годишният Виктор А. застанаха пред съда. Тримата са от близкото до Казанлък село Дунавци.

 

Оказа се, че пострадалият е криминално проявен и многократно е бил осъждан. Повод за нанесения му жесток побой станала кражба на слушалки за Айпод на стойност 250 паунда.

Слушалките били донесени наскоро от Ивайло, който се прибрал от Великобритания и ги подарил на 14-годишния си брат.

 

Кражбата на скъпата вещ се случила на автобусна спирка в Казанлък. Крадецът заплашил тийнейджъра с нож.

Запознати с досъдебното производство разкриват, че няколко дни по-рано Бангото уговарял хлапака да го срещне със сестра си.

Срещу Мариан и Виктор е повдигнато обвинение в отвличане. Обвинението срещу Ивайлов е и за опит за убийство, тъй като е установено че той сам е нанесъл множеството порезни и прободни рани на жертвата. Ударите са били над 20 в областта корема, гърдите и шията.Стефанов бе открит полугол и овързан с тиксо за дърво край пътя за връх Бузлуджа привечер на 30 ноември. Денонощие по-късно бяха задържани и извършителите на зверството, които са направили пълни самопризнания.

 

При все, че са с чисто съдебно минало и без криминални регистрации, Виктор, Ивайло и Мариан са оставени за постоянно в ареста. Причина за това стана фактът, че съдебният състав реши, че те могат да се укрият или да извършат друго престъпление.

 

Съдът отбеляза, че начинът, по който е извършено престъплението се обуславя като такъв с висока степен на обществена опасност на деянията. Поради тази причина съдът прие, че целите на закона ще бъдат постигнати само при условие, че обвиняемите бъдат задържани.

 

Определението на съда подлежи на обжалване пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок, пише blitz.bg.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.