Татуиран труп свързан с Анна и Никита?

https://crimes.bg/analizi/tatuiran-trup-svarzan-s-anna-i-nikita/37722 Crimes.bg
Татуиран труп свързан с Анна и Никита?

Татуиран труп, открит край шуменско село, затрудни още повече разследването за убитите Анна Леонтиева и сина й Никита. Зловещата находка е накарала криминалистите да проверят за връзка между намереното тяло и смъртта на руснаците. 

При сглобяването на пъзела ченгетата открили странно сходство между мъртъвците, защото всички били убити почти по едно и също време. Анна и синът й били видени последно в началото на февруари, когато се предполага, че е изчезнал и човекът с неустановена самоличност.

Мъжът, изплувал във водоем до село Мараш, е престоял там около два месеца, смятат патоанатомите. Той е на възраст между 34 и 45 г., висок е 185 см. Жокер за разследващите е 15-сантиметрова татуировка на дясната му предмишница. Татусът представлява китайски йероглифи, които били разчетени като "Ад и рай". За превода ченгетата се доверили на собственика на един от местните китайски ресторанти.

Проблемът е, че птици са изкълвали тялото, като липсвали цели парчета около шията му и органи от коремната област. Според съдебните лекари това правело почти невъзможно да се разбере дали човекът е убит. Странни съвпадения обаче навеждат на съмнения полицаите. Откритото голо тяло е на заможен мъж, предполагат разследващите. Повод им дава скъпа металокерамична коронка върху 6 от зъбите му.

Докато се уточняваше самоличността на Анна Леонтиева, стана ясно, че тя е поддържана жена, с добре направена епилация. Нейното тяло също беше опоскано от животни, като дни наред ченгета издирваха части от трупа в гората край Приморско. Сходен е и начинът, по който бяха открити телата на сина й Никита и на татуирания мъж. Шестгодишното момче бе намерено от любители фотографи край язовир „Искър“ при Долни Пасарел. След като е бил удушен, Никита е бил натъпкан в ембрионална поза в зелен скъпарски куфар. Мъжът, изплувал във водоема край Шумен, е видян от местен орнитолог, който снимал птици. Докато щракал с апарата си, той забелязал необичайно скупчване на птици. Щом приближил, разбрал, че гаргите кълват човешко тяло, и веднага се обадил на тел. 112.

Според запознати поръчителят на убийствата на Анна и Никита може да е искал да се отърве от физическия убиец, за да не стигне полицията до него. Криминалистите уточнили, че момчето е удушено от час до не повече от два дни след смъртта на майка му, заради което допускат, че той може да е станал свидетел на убийството й. Студената вода, в която е плавал куфарът с Никита, е консервирала тялото му. Това се е случило и с татуирания мъж, за когото се предполага, че от два месеца е във водоема. Възможно е той да е бил със сицилианска примка и да е имал камък, завързан за шията. Това обяснявало и факта, че около врата му липсвали тъкани.

Разследването за убийството на руснаците е зациклило, защото все още няма обвинен. Освен това бащата и бабата на Никита са разпознали своите близки само по снимки, но още не са дошли, за да се спази процедурата. Таткото Вадим Плотников спонсорирал заминаването на майката и детето, за да получи Никита европейско образование. Двамата отишли първо в Кипър, а после се преместили в България. Единственият заподозрян по случая бе познатият на Анна Герман Костин.

Днес той бе разпитан в СДВР, но бе освободен.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.