Търсят в Русия собственика на куфара с убитото дете, купен е с кредитна карта

https://crimes.bg/analizi/tarsyat-v-rusiya-sobstvenika-na-kufara-s-ubitoto-dete-kupen-e-s-kreditna-karta/37656 Crimes.bg
Търсят в Русия собственика на куфара с убитото дете, купен е с кредитна карта

Кредитна карта може да е ключът към разкриването на самоличността на собственика на зеления куфар, в който бе открито мъртвото момче. Куфарът “Самсонайт файърлайт” е бил закупен в Русия. Той е бил изпратен там през февруари 2014 г. от Белгия и платен с кредитна карта. Разследващите установили това още в събота.

Тогава извикали представители на фирмата да сравнят идентификационния код на куфара. Така станало ясно, че е купен в Русия. Купувачат му може да бъде установен чрез справка за плащането, направено с кредитна карта.

Куфари от модела и с цвета като този с убитото момче са били продавани в България, но като промоционални бройки. Чантите били поставяни на витрините на магазините заради яркия си цвят. Идеята била с тяхна помощ да се привличат клиените. Самият модел е отпреди 2 г. 

Магазин на фирмата представител в столичен мол е продал 2 такива куфара. Единия купила жена, а другия взела млада семейна двойка. Самите куфари имат идентификационен код, по който може да се проверки къде и кога са купени. Името на притежателя обаче можело да се регистрира само доброволно от него самия.

Баркод, поставен на летище в Кипър върху багаж на рускиня, е открит на зеления куфар, в който бе намерено убитото момче, съобщава “24 часа”.

Лепенката е била сложена върху пътната чанта преди полет от Кипър до Москва, но това не означава автоматично, че куфарът е собственост на рускинята, смятат разследващи.

Със сигурност е установено, че рускинята никога не е влизала в България, така че мистерията засега остава. Куфарът може да е бил откраднат или продаден, или просто лепенката е била поставена върху друга чанта и по някакъв необясним засега начин да се е озовала върху куфара.

Ако собственикът на куфара бъде открит, то той ще трябва да обясни как чантата му се е озовала в България. Възможно е човекът да я е продал, изгубил на летище или да е била открадната. Може също така да е дал куфара на свой познат или близък да го ползва. 

Убитото момче е чужденец, гласи основната версия на разследващите. 

Никой не би рискувал у нас да се отървава от трупа с такова пособие, което се набива на очи, смятат разследващите. По-вероятно е чуждо семейство да е пристигнало с него в България и той да е бил единствената им чанта.

Случило се е нещо в семейството, момченцето е пострадало фатално и родителят или родителите му са използвали единственото нещо, което имат подръка - куфара, за да се отърват от трупа.

Това освен всичко друго обяснява и липсата на сигнал за изчезването на детето. То е било добре гледано, няма заболявания или операции.

Също така се появи информацията, че кърпата, с която било завито жестоко убитото дете в куфара, е купена от Одрин.

Фотороботът, изготвен от МВР, е бил изпратен и качен на страницата на Интерпол късно в понеделник. Родните служби са пратили и отпечатъците на детето за проверка. Те се проверяват в централната база данни на Интерпол.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.