Стана ясно какво ще е наказанието на евродепутата Ангел Джамбазки за шофиране в нетрезво състояние

https://crimes.bg/analizi/stana-yasno-kakvo-shte-e-nakazanieto-na-evrodeputata-angel-dzhambazki-za-shofirane-v-netrezvo-sastoyanie/34141 Crimes.bg
Стана ясно какво ще е наказанието на евродепутата Ангел Джамбазки за шофиране в нетрезво състояние

Иванов е категоричен, че евродепутатът ще бъде наказан съгласно българското законодателство

Главният секретар на МВР – ст. комисар Ивайло Иванов обяви какво ще е наказанието на евродепутата Ангел Джамбазки, който бе заловен да шофира в нетрезво състояние.

 

По първоначална информация дрегерът е отчел, че политикът от ВМРО има 1,5 промила алкохол в кръвта.

 

Според българското законодателство за шофиране с 0,5 до 1,2 промила алкохол в кръвта, санкцията е административна. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов, коментирайки залавянето на евродепутата Ангел Джамбазки да шофира след консумация на алкохол.

"Какво ще бъде конкретното наказание на господин Джамбазки ще реши административно наказващият орган", добави той. 

 

Припомняме, че Ангел Джамбазки е бил заловен от пътни полицаи в района на Самоков на 7 декември да шофира след употреба на алкохол.  По първоначална информация дрегерът е отчел, че политикът от ВМРО има 1,5 промила алкохол в кръвта. Кръвната му проба обаче показала 1,08 промила. Това означава, че не е нужно имунитетът на евродепутата да бъде свален.

 

"Направих неразумно решение. Според мен количеството не беше много, но уредът показа нещо друго. Ще приема наказанието каквото и да е. Важно е човек да не пътува, когато е пил. Това мога да кажа срамувайки се", коментира ситуацията Ангел Джамбазки.

 

Слави Трифонов пък моментално реагира на новината и призова евродепутата да подаде оставка и да не представя повече страната ни в Европарламента. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.