Спецполицаи претърсват Приморско за руският гражданин

https://crimes.bg/analizi/specpolicai-pretarsvat-primorsko-za-ruskiyat-grazhdanin/37674 Crimes.bg
Спецполицаи претърсват Приморско за руският гражданин

От 2 дни в Приморско се наблюдава засилено присъствие на полицаи. При акция късно снощи част от тях нахлуха в сграда на улица "Лагуна" №8, в която на третият етаж апартамент има Весела Василева, която се счита за майка на откритото дете в куфара край Долни Пасарел.

През месец март Приморско е напълно пуст, а по улиците се разхождат само малко местни граждани, които се препитават основно от летният сезон всяка година. Улица "Лагуна" също е напълно празна, на нея са разположени жилищни кооперации, в които повечето апартаменти са собственост на руски граждани.

Такъв е и апартамента на Весела, която го е закупила през 2007 г., но никой не я е виждал там от няколко години. В момента се извършват ДНК експертизи, но е почти сигурно, че откритото преди месец разчленено тяло в край резиденция "Перла" в Приморско е на Весела.

Открити бяха само части от тялото и то на голямо разстояние. Предполага се, че тялото е било разчленено след убийство, а диви животни са разснесли частите на разстояние една от друга. Откритите дрехи и бельо по намерените части от тялото са скъпи, както и куфарът в който бе открито детето край Долни Пасарел.

В апартамента на Весела са открити детски играчки и велосипед, подходящи за около 5-годишно дете, на каквато възраст приблизително е детето, открито в куфара. Жената е работила в Кипър, а мъжът, който се издирва най-вероятно е нейн съпруг и баща на убитото момче. Той е обитавал апартамент в София, заедно с убитото дете, но от скоро жителите на кооперацията не са го виждали там.

Все още не са ясни причините за убийството на детето и предполагаемото убийство на откритата жена в района, за която се предполага, че е Весела. Тя е била с туристически обувки и е открита на около 50 метра от пътя за скалния феномен "Беглик таш". Тялото е открито на 2 март около 14:30 ч., като е установено, че смъртта е настъпила преди дни.

По направените медицински експертизи, 5-годишното дете е убито около 15 март.

След направеният оглед на апартамента в Приморско е установено, че скоро той е бил обитаван, със сигурност от жена, дете и мъж. Предвид дрехите върху намереният труп, криминалистите предполагат, че Весела и руският гражданин, с който са живели на семейни начела са отишли на разходка в посока "Беглик таш". Възможно е убитото дете също да е присъствало и да е станало свидетел на убийство.

МВР знае самоличността на мъжът, който в момента се издирва и не е установено той да е напуснал страната. Обитаваните апартаменти в София и Приморско са запечатани от полицията. Предполага се, че мъжът следи новините около разследването.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.