Скандална случка разтърси Петрич

https://crimes.bg/analizi/skandalna-sluchka-raztarsi-petrich/38657 Crimes.bg
Скандална случка разтърси Петрич

Досъдебните производства са взети на специален надзор в Софийска апелативна прокуратура


Под ръководството на Районна прокуратура-Петрич, се водят бързи досъдебни производства срещу три лица -  В.Я., С.Г. и С.Я., по обвинение за извършено от тях престъпление по чл. 355 от НК, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

 

На 7 април органите на МВР в града са извършили проверка по повод видеоклип, публикуван в социалната мрежа Facebook. Обезпокоителното в него било множество празнуващи хора, излезли около 15 часа на улица пред дома си в ромската махала на Петрич в условията на обявеното извънредно положение в страната.

 

Групата играела хоро въпреки въведените противоепидемични мерки, свързани с противодействието на вируса COVID-19. Празнуващите направили запис с мобилен телефон, който впоследствие публикували в социалната мрежа.

 

В хода на извършената проверка е било установено, че на 26.03.2020 г. В.Я., С.Г. и С.Я. пристигнали в страната през ГКПП - Дунав мост 2 при Видин с лек автомобил с чужда регистрация. Пред компетентните български власти те заявили, че пътуват от Великобритания.

 

За всеки от тях било издадено предписание за спазване на задължителната 14-дневна карантина на адреса им в Петрич.

 

Предстои Районна прокуратура-Петрич, да привлече в качеството на обвиняеми В.Я., С.Г. и С.Я. за извършеното от тях престъпно деяние - неспазване на противоепидемичните мерки по време на пандемия и извънредно положение, свързано със смъртни случаи.

 

За него българското законодателство предвижда наказание лишаване от свобода до пет години и глоба в размер от 10 до 50 хиляди лева. Предстои единият от въпросните лица - С.Я., да бъде задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

 

Той е осъждан и е извършил деянието по настоящото бързо производство в изпитателен срок по предходна присъда. Досъдебните производства са взети на специален надзор в Софийска апелативна прокуратура.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.