Развръзка по случая с фаталната катастрофа с Лютви Местан

https://crimes.bg/analizi/razvrazka-po-sluchaya-s-fatalnata-katastrofa-s-lyutvi-mestan/28707 Crimes.bg
Развръзка по случая с фаталната катастрофа с Лютви Местан

Очаква се делото да влезе в съда

Най-после се стигна до развръзка на фаталната катастрофа с участието на Лютви Местан, в резултат на която издъхна бебе.

 

Запознати издават, че разследването вече е приключило и се очаква всеки момент делото за тежкия пътен инцидент със загинало бебе край момчилградското село Загорско да влезе в съда, съобщава 24rodopi.com.

 

Очаква се обаче ход на делото да бъде даден през есента поради натовареността на съдилищата след извънредното положение. Обвиняеми по него ще бъдат политикът Лютви Местан и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед.

 

Припомняме, че комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза за катастрофата е готова. Разследването бе удължавано 6 пъти. Тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, стана на 14 април 2019 г.

 

Лютви Местан не е единственият обвиняем по делото. Преди няколко месеца прокуратурата привлече като втори обвиняем за катастрофата бащата на загиналото бебе – Юсеин Ахмед.

 

Прокуратурата му повдигна обвинение за "независимо съпричиняване на смърт по непредпазливост на шестмесечно дете".

На Ахмед бе наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лв.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.