Прокуратурата нанесе тежък удар по Каплата

https://crimes.bg/analizi/prokuraturata-nanese-tezhak-udar-po-kaplata/39429 Crimes.bg
Прокуратурата нанесе тежък удар по Каплата

Законът предвижда лишаване от свобода от три до десет години

Наблюдаващият прокурор по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление от обвиняемия Васил Капланов - Каплата, е внесъл в Окръжен съд - Кюстендил протест срещу определението на Районен съд – Дупница относно наложената му мярката за неотклонение „домашен арест“.

 

Васил Капланов е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 07.08.2020 г., в гр. Дупница, държал голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има надлежно разрешение.

 

Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 339, ал. 2, вр. ал. 1, пр. 2 от НК. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до десет години. С внесения в съда протест се иска изменение на мярката за неотклонение спрямо Капланов от „домашен арест“ в по-тежка „задържане под стража“. Предстои произнасянето на съда.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.