Пловдивчанка разказа за ад на пътя с дипломатически автомобил

https://crimes.bg/analizi/plovdivchanka-razkaza-za-ad-na-patya-s-diplomaticheski-avtomobil/42106 Crimes.bg
Пловдивчанка разказа за ад на пътя с дипломатически автомобил

 

Тя смята, че органите на реда са изопачили фактите

Пловдивчанка изказа възмущението си от действия на полицаи по време на катастрофа, в която е участвала като пътник.

 

Тя смята, че органите на реда са изопачили факти, за да прикрият нарушение на дипломати и призна, че тя и приятелят й ще ангажират адвокат, за да потърсят правата си, съобщават Plovdiv24.bg

„Здравейте! Участвах в катастрофа като пътник в едната кола (шофираше приятелят ми). Инцидентът стана в четвъртък (7 октомври) около 20,30 часа в София на кръстовището на "Симеоновско шосе“ с улица "Георги Русев“. Ние се движихме по ул. "Георги Русев" и бяхме спрели на знака стоп, тъй като ще правим ляв завой по "Симеоновско шосе". Една кола се движеше в дясна лента и даваше мигач за завиване вдясно. Лявата лента беше свободна и приятелят ми потегли да завива.Точно тогава бяла кола с дипломатически номер (червен) рязко заобиколи завиващия надясно автомобил и шпорейки поне с 60-65 км/час ни изджаска силно в задната част на нашата кола. От удара момчето, което се возеше при нас на задната седалка, си удари лошо главата, вследствие на което носът му се счупи.

 

Изрично искам да отбележа, че дипломатическият автомобил извърши поне две нарушения. Не спази знак за ограничение на скоростта до 30 км/ч и освен това се престрои в последния момент от едната лента в другата при непрекъсната осева линия.Когато пристигнаха полицаите, веднага ги попитахме дали са повикали линейка, защото момчето отзад кървеше и имаше нужда от помощ. Казаха ни, че бързата помощ идва, взеха ни документите и отидоха при дипломатическата кола. Повече не ги видяхме, защото малко по-късно дойдоха други катаджии, а предишната полицейска патрулка си тръгна.Тъй като линейка не идваше, се наложи да се обадя аз по телефона и останах шокирана, тъй като ми обясниха, че спешният екип е бил върнат. Някой се бил обадил преди мен и казал, че няма сериозно пострадали – предполагам, че или от дипломатическия автомобил или от първите полицаи. Макар и с огромно закъснение, втората линейка пристигна и откараха момчето в болница.Тогава започнаха нашите драми с катаджиите. "Сега ще ви напишем акт, защото сте виновни, тъй като сте отнели предимството на другия автомобил. Ако момчето със счупения нос има някакви претенции, трябва да ги предяви към водача на вашия автомобил", каза единият от тях.

Ние бяхме в шок – те дори не ни попитаха как е станала катастрофата!!! Предложихме да потърсят камери в района, за да се видят нарушенията на дипломатическата кола, а те ни унижаваха, коментирайки, че сме се държали нагло и арогантно. Приятелят ми, който шофираше колата, отказа да подпише акта и обяви, че не е съгласен с написаното от тях и това ги ядоса още повече.

 

Според тяхната схема на катастрофата дипломатическият автомобил ни е блъснал от дясна лента, а това е невъзможно. Дори да искаш, не можеш да си го представиш, защото там беше другата кола, която си завиваше надясно. Държаха ни повече от 4 часа, без да ни дават обяснения. В крайна сметка, към 1,30 часа през нощта ни пуснаха и казаха, че ако искаме, можем да обжалваме в 14-дневен срок.

Сега обмисляме да потърсим адвокат и ще си търсим правата. Знам, че е много трудно да съдиш такива хора, но ще се борим до край", заключава тя, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.