Нови разкрития за бруталния взрив в Стара Загора

https://crimes.bg/analizi/novi-razkritiya-za-brutalniya-vzriv-v-stara-zagora/43361 Crimes.bg
Нови разкрития за бруталния взрив в Стара Загора

Не е изключено в основата на взрива да стои личен мотив

Бяха съобщени нови разкрития за бруталния взрив, който разтърси Стара Загора.

 

Взривната вълна от експлозията в Стара Загора е била повече от жестока. Избити са прозорци, изкривени са дограми, дори са пострадали вратите на апартаментите в сградата.  

 

Нанесени са щети по съседните сгради. „Мислех, че има буря“, заяви пред bTV жена, живееща на третия етаж на сградата.

„Добри хора са, никога не е имало проблеми. Ако имаш нужда от помощ, ще ти помогнат“, каза тя за живеещите в блока.  

 

„Тъкмо се бяхме събудили да кърмим бебето, което имаме от 8 дни. Обади ни се наш познат, който е видял, че има взривена кола, че стъклото е счупено“, разказа собственик на пострадал магазин.

 

Според разследващите, взривното вещество не е тротил. Става въпрос за газ при взривното устройство. Вероятно е направена на принципа при взривяване на банкомати – не остават следи, но щетите са сериозни.

 

Валентин Георгиев, началник на отдел „Разследване“ в ОДМВР-Стара Загора посочи, че има няколко версии, по които се работи. Преглеждат се всички дела, по които е работила съдебната изпълнителка. Не е изключен и личен мотив за престъплението.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.