Не е за вярване каква сума е прибирал на месец шефът на ГКПП „Калотина“

https://crimes.bg/analizi/ne-e-za-vyarvane-kakva-suma-e-pribiral-na-mesec-shefat-na-gkpp-kalotina/34338 Crimes.bg
Не е за вярване каква сума е прибирал на месец шефът на ГКПП „Калотина“

 

Групата е работила от 2019 година до момента на разбиването й

Със сигурност ще останете без думи, след като научите каква сума е прибирал на месец шефът на ГКПП „Калотина“ – Райчо Соколов.

 

Оказва се, че той си е гарантирал по 90 бона на месец от рушвети.

 

Арестуваният шеф на митница „Калотина“, е прибирал твърда миза по 45 000 евро на месец, разкриха разследващи, цитирани от "Телеграф". Райчо Соколов е обвинен за ръководител на организирана престъпна група от митничари и граничари, които прибирали рушвети от шофьорите на ГКПП „Калотина“.

 

Подробности за операцията дадоха вчера шефът на Вътрешна сигурност в МВР – Стефан Банков, говорителят на главния прокурор – Сийка Милева и шефът на спецпрокуратурата – Димитър Франтишек.

 

По думите им от задържаните 30 митничари, на 20 са повдигнати обвинения – Райчо Соколов, 15 негови подчинени и четирима граничари. В хода на разследването станало ясно, че всеки от групата след смяната си отделял по 50 евро за началника на митницата. Останалите пари служителите прибирали за себе си, без значение колко са изкарали.

 

Тарифата за шефа била твърда. Припомняме, че спецакцията се проведе в четвъртък, като беше прибрана цялата смяна от „Калотина“. Тогава пунктът остана затворен часове наред. Сийка Милева заяви, че групата е работила от 2019 година до момента на разбиването й.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.