Най-известните жени масови убийци в историята. Част 3

https://crimes.bg/analizi/nay-izvestnite-zheni-masovi-ubiyci-v-istoriyata-chast-3/37226 Crimes.bg
Най-известните жени масови убийци в историята. Част 3

Обикновено жените не се свързват с насилието и най-вече с бруталните и масови убийства. Но историята пази доказателства за дами,чиято кръвожадност и жестокост засенчват тези на много мъже.




Източник:




2015-01-11 12:00:00


Личности


6

Прочетено: 563976

Кратка връзка





Илзе Кох (1906 - 1967)



Мери Ан Котън (1832 - 1873) 

Тя, също като Бел Ганес превърща в своя жертва основно  семейството си, като това се отнася за 20-тина души, включително съпрузите, детето и майка ѝ. Полицията проявява жив интерес към Мери, когато забелязва странната тенденция, не само всички около нея да умират, ами и да го правят по един и същ начин - след стомашни спазми. Избраното от нея средство било отравяне с арсен. Осъдена на смърт чрез обесване, палачът който трябвало да ритне табуретката под краката ѝ, съвсем "случайно" не го прави и жената умира изключително бавно от задушаване.

Илзе Кох (1906 - 1967) 

По-известна като "Бухенвалдската вещица" е съпруга на коменданта на концлагера. Страховитата дама изпитвала истинска наслада да пребива затворниците с камшик и да ги изтезава всячески, преди милостиво да ги отърве от мъките им. Когато я арестували, се оказало, че Илзе е страстен колекционер ...на татуирани човешки кожи и консервирани вътрешности. Самоубива се през 1967 година в собствената си затворническа килия.

Ирма Грезе (1932 - 1945)

 

Една от най-жестоките жени-надзирателки в женските концентрационни лагери на хитлерова Германия. Мъжкараната, наричана "Красивият звяр" и "Хиената от Аушвиц", издевателства над поверените ѝ затворнички, както с физически, така и с психически мъчения. Пребивала до смърт жените, а за да се забавлява стреляла по която ѝ падне. Държала кучетата си гладни до смърт и ги хранила единствено  когато разкъсвали концлагеристка. Също така взимала дейно участие в подборката на хора за газовите камери. Накрая тя изгубва живота си на примката.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.