НАП с тежък удар в Пловдив

https://crimes.bg/analizi/nap-s-tezhak-udar-v-plovdiv/34209 Crimes.bg
НАП с тежък удар в Пловдив

Акцията продължава

Националната агенция по приходите може да се похвали с тежък удар в Пловдив.

 

Акциите на НАП-Пловдив продължават. Фокусът на данъчните през този месец е насочен към зимните курорти, но проверки са били извършени и в търговските обекти в града.

 

През изминалата седмица в „черните „ списъци, публикувани в сайта на приходната агенция са попаднали редица дружества, опериращи в Пловдив и региона, пише "Трафикнюз".

 

Традиционно в разгара на ски сезона, агентите се насочват към Пампорово, Чепеларе и другите курорти в Родопите. Под ударите на НАП-Пловдив са попаднали снек бар и рецепцията на комплекс в ски курорта Пампорово.

 

Проверка е била извършена и в култовата кръчма в село Цалапица – „При Кълвача”. Заведението е атакувано от данъчни, а след проверка от тяхна страна са констатирани нарушения. Съставено е предписание на управата, а името на фирмата се появи в „черните” списъци.

 

Към този момент на ресторанта не е наложена най-тежката санкция. Кръчмата работи и продължава да приема своите гости. Заведението е едно от най-посещаваните в населеното място. Освен с богата кухня, то привлича клиенти с жива музика и танци.

 

Заведение за бързо хранене в Кючука също привлече погледите на служителите на НАП. То се намира на булевард „Никола Вапцаров” до двата големи хипермаркета до Първо районно.

Към този момент не е ясна съдбата на обекта, както и дали ще понесе административната санкция „запечатване”.

 

Магазин до Новотела също попадна в „черните” списъци.  Управата се е сдобила с предписание след проверка, която е приключила с констатирано нарушение по закона за данък добавена стойност.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.