МВР с извънредни мерки след трагедията

https://crimes.bg/analizi/mvr-s-izvanredni-merki-sled-tragediyata/40133 Crimes.bg
МВР с извънредни мерки след трагедията

Целта е  гарантиране на живота и безопасната работа на пътните и патрулиращите полицаи

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов и ръководството на ГДНП разпоредиха допълнителни мерки и указания към личния състав на СДВР, ОДМВР, Дирекция „Жандармерия“ и ГДНП.

 

Повод за това станаха последните инциденти със служебни автомобили. Целта е  гарантиране на живота и безопасната работа на пътните и патрулиращите полицаи. По време на всички инструктажи ще се насочва вниманието на служителите към безопасността при управление на МПС и недопускането на инциденти при обработка на пътни инциденти или други сигнали.  

 

Припомняме, че преди дни младши автоконтрольор в група „Пътен контрол“ към РУ - Нова Загора, загуби живота си при изпълнение на служебния си дълг. Това се случи, докато извършваше проверка на пътя.  

 

На бул. Цариградско шосе“ в посока изход, екип на Пътна полиция се е отзовал на сигнал за лек пътен инцидент в бус лентата. По време на работата на служителите  лек автомобил е ударил спрелия патрулен автомобил. При този инцидент няма пострадали служители, но е пореден повод всеки един от нас да осъзнае, че безопасността на пътя е споделена отговорност.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.