Много лоши новини за някои от служителите в МВР

https://crimes.bg/analizi/mnogo-loshi-novini-za-nyakoi-ot-sluzhitelite-v-mvr/28836 Crimes.bg
Много лоши новини за някои от служителите в МВР

 

Под прицел се тези в надпенсионна възраст

 

Новината не е никак добра за някои от служителите в МВР. Това става ясно от документа, разписан от силовия министър Бойко Рашков.

 

Информацията гласи, че служителите в администрацията, които вече са пенсионирани, но продължават да работят, ще бъдат изритани от системата. Потърпевши ще са и тези, които са били назначени в редиците на вътрешното министерство, след като са излезли в пенсия.

 

Данните на синдикалната организация на МВР сочат, че работещите в системата пенсионери, са почти 7 хиляди.

Реформата ще удари и по членове на синдикатите, но не по редовите служители на вътрешното министерство.

Утре синдикатите ще проведат среща в Министерството на вътрешните работи. Основната тема обаче ще бъде увеличението на заплатите, което бе поискано по-рано.

 

Вътрешният министър Бойко Рашков е категоричен, че е твърде пресилено да се твърди, че предстоят масови съкращения. Той уточнява, че няма как реформите в подчиненото му министерство да не засегнат и кадрите.

 

Рашков припомня, че през последните няколко години щатните бройки биват намалявани непрекъснато, но въпреки това не се твърди, че се извършват масови съкращения. Допълва, че към днешна дата щатните бройки са 49 788. Подчертава обаче, че няма как някой да бъде уволнен просто ей така.

 

В този ред на мисли той посочи, че под прицел ще са хората, които все още работят в системата въпреки, че отдавна са надхвърлили пенсионната възраст ЗМВР и ЗДС.

Източник: lupa.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.