Милен Цветков е бил в съзнание след катастрофата (Можеше ли да бъде спасен водещият?)

https://crimes.bg/analizi/milen-cvetkov-e-bil-v-saznanie-sled-katastrofata-mozheshe-li-da-bade-spasen-vodeshtiyat/38707 Crimes.bg
Милен Цветков е бил в съзнание след катастрофата (Можеше ли да бъде спасен водещият?)

Не съм спал от два дни заради тежката катастрофа. Това заяви пред bTV свидетел на инцидента, при който загина журналиста Милен Цветков. 

БЛИЦ припомня, че Цветков загина при зверско ПТП в неделя вечерта. Колата на журналиста беше ударена от джип Audi Q7, като шофьорът, 22-годишния Кристиан Николов, е бил дрогиран.

Той заедно с приятелите от колата му, сред които момиче и син на депутата Лъчезар Иванов, бяха задържани. Синът на Иванов е избягал от местопроизшествието. Майката на Николов, чиято собственост е джипа, също беше задържана. 

 

"Няколко часа преди катастрофата се срещнах се с приятели, пред мола на дистанция, и докато си говорихме минаваха коли с висока скорост. Поредната кола мина, но с доста по-голяма скорост", поде Тодор Петров, свидетел на инцидента.

 

"Чу се много силен удар - бяхме само на 50 м от произшествието. Колата на Милен Цветков беше кошмарна - на 20 метра пред него беше забит в спирката на метрото и другият автомобил", разказа очевидецът.  "Въздушните възглавници бяха отворени на двете коли и реших, че няма жертви. Видях един седнал човек на тротоара - беше Милен Цветков, сам е слязъл от колата и е изминал 20 метра. Около 4-5 души бяха около Цветков - охранители от мола. Грешките бяха две - дадоха му вода, а другата е, че той се беше преместил. При травми не се правят и двете. Той беше в съзнание. Охранителите започнаха да се борят, оказа се че си е глътнал езика. Това променя нещата за това дали Цветков е починал от вътрешни увреждания, ненавременна помощ или от задушаване", коментира свидетелят.  

"Линейката за Милен Цветков дойде сякаш след цяла вечност. Кой човек може да чака 42 минути? Фактите са, че не дойдоха навреме, а на 2 минути с кола има две престижни болници. Ако не могат да оказват помощ, само за пластични операции ли са? Можеше да бъде спасен един човешки живот. След като дойде линейката тя изчакваше още 10 минути на място. Видях, че му правеха сърдечен масаж", разкри Петров.  "Двама от младежите от другата кола обикаляха около нея и търсеха нещо вътре. Друг младеж крачеше нервно - явно е избягалият. Много хора ме питаха дали са били неадекватни. Не, не бяха - щом са са качили на тази мощна кола, нека си носят отговорност", категоричен бе Тодор Петров. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.