Кой крив, кой прав? Скандал в метрото

https://crimes.bg/analizi/koy-kriv-koy-prav-skandal-v-metroto/37715 Crimes.bg
Кой крив, кой прав? Скандал в метрото

Жената е нередовен пътник, контрольорите обаче са... доста груби

Клип, показващ сблъсък между пътници и контрольори в столичното метро обиколи мрежата и предизвика бурни реакции и коментари. Едни подкрепят проверяващите, а други – проверените.

Гневните коментари бяха насочени както срещу жената, която се опитва да издърпа картата си от ръцете на контрольорите, както и към проверяващите, които всъщност се опитват да я глобят за нередовен пътник.

Спор няма, че жената е в нарушение. Показала е инвалидната карта за пътуване на майка си, която има право да ползва като придружител. Стига обаче да се легитимира. Нещо, което в случая тя не е направила, защото не е носела личната карта в себе си, разказва Нова телевизия.

Версиите кой проявява агресия в случая са различни. Яни Делчева, която е свидетел на инцидента и е заснела клипа, твърди, че по-голямата кавга се случила още преди тя да започне да снима клипа. Разказва още, че всички пътници застанали на страната на жената.

Борислав Симов, който е организатор на контрольорите в градския транспорт в София обаче е на друго мнение. Той заяви, че не се толерира  агресията от страна на контрольорите и винаги, когато има проявена такава, се действа съгласно Кодекса на труда.

От Центъра за градска мобилност признаха, че преди е имало случаи на проява на агресия от страна на други контрольори.

И въпреки скандала, този път контрольорите успяват да си свършат работата, защото жената е глобена.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.