Кирил Домусчиев: Парите за мен не са всичко!

https://crimes.bg/analizi/kiril-domuschiev-parite-za-men-ne-sa-vsichko/34170 Crimes.bg
Кирил Домусчиев: Парите за мен не са всичко!

За мен парите не са всичко и не са най-важното в спорта и бизнеса. Мениджмънтът е много по-важен - как точно да структурираш средствата си и да получиш добър резултат максимално бързо.

Това заяви в предаването "Неделята" по Нова телевизия бизнесменът и председател на КРИБ Кирил Домусчиев. "В момента "Левски" са на пет точки зад нас и явно са ни най-голям конкурент, но не трябва да отписваме "Локомотив" пловдив и ЦСКА-София. Всички мачове пролетта ще са интересни. Няма да има лек мач. Тази година първенството ни е доста интересно. Рано или късно, ако искаме да имаме професионално футболно първенство, трябва да изградим системата ВАР. Това е бъдещето. Инвестицията е и голяма, и малка. Всичко зависи коя версия ще се избере. Създадена е комисия във футболния съюз, която да избере най-добрата оферта. Може би ще трябва да се потърси помощта и на държавата. Дали тя ще я даде или не, не мога да кажа. ВАР ще ни остави във футболна Европа. Тази ситема ще помохне и в развитието на родните съдии, ще е полезна и за националния отбор. Ако България иска да има футбол, трябва да инвестираме в инфраструктурата, но тук вече е задължителна помощта на държавата. Няма да се кандидатирам за президент на БФС. Имам достъчно други ангажименти. Новият президент трябва да е заможен, успял, добър мениджър и футболът да е в сърцето му. Мога да дам пример с името на Атанас Фурнаджиев. Такъв профил ни трябва", разкри Домусчиев. 

"Резултатите ще покажат каква е била 2019 година за бизнеса ни. Както знаете, нашият бизнес не зависи от родния пазар. Аз съм може би един от малкото бизнесмени, които не рекламират в България. Търсим външните пазари и предпочитам да сме име в САЩ. Да, тук също имаме производствени мощности и създаваме работни места, което е много хубава. "Нова Броудкастинг груп" също се развива отлично. Ние сме най-гледаната телевизия. Ние сме телевизията на младите хора. Още като купихме телевизията заявихме, че Нова ще продължи да бъде българската телевизия. Ще инвестираме в български сериали, филми и риалити предавания. Направили сме много хубав проект и за нова сграда на телвизията с нови студиа", каза още Кирил Домусчиев. 

"2019 година по преценка на КРИБ е добра година за българската икономика. Цифрите го показват - имаме икономически ръст от 3,6%. Икономиката върви, което води и до ръст на потреблението. България стои добре. Рейтингът ни също се върна. Очаквам следващата година да влезем и в чакалнята на Еврозоната. Износът също расте. Да, проблемите са ясни и ги има. Първият е липсата на работна ръка и класифицирани специалисти. Едва сега разбрахме, че няма нищо лошо да внасяме специалисти и никой няма да пострада от това. Ние не сме срещу минималната работна заплата, но важното е да има формула, параметри и критерии, които да показват с колко да се увеличава. Средната работна заплата е важна. Тя се вдига, защото икономиката расте. Темата за болничните листове е сериозна. Последните години те нараснаха главоломно. България е лидер по използване на болнични листове. Това вреди на икономиката. Видно е, че държават не осъществява контрол при болничните листове, а ние си ги плащаме тези първи три дни и не можем нищо да направим. Всичко е въпрос на политическа воля, за да има реформи. Аз съм сигурен, че от страна на работодателите я има. Ние сме предоставили на правителството нашите предложения за реформи, които ще спомогнат за развитието на България. Като цяло съм позитивно настроен за 2020 година. Хората могат да са спокойни, че и през следващата година възнагражденията ще растат", завърши председателят на КРИБ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.