Как става така, че Иван Вазелина все се разминава между капките?

https://crimes.bg/analizi/kak-stava-taka-che-ivan-vazelina-vse-se-razminava-mezhdu-kapkite/42912 Crimes.bg
Как става така, че Иван Вазелина все се разминава между капките?

Бабаитът е с обемисто криминално досие

Ако се чудите откъде ви е познато името на Иван Балабанов, по-известен като Иван Вазелина, то нека ви припомним, че той нашумя покрай жестокия побой, който нанесе на Нешо Юруков.

 

Иван Вазелина е от Панагюрище, както и пострадалият Юруков. При все, че често пъти е бил обект на разследване от МВР и прокуратура за трафик на дрога, до скоро той успяваше да мине между капките и отърваваше зандана.

 

Запознати от Панагюрище издават, че 35-годишният крими герой е държал контрола над ферма за марихуана в региона. Той е бил важна част от трафика на дрога към югоизточната ни съседка. Негов шеф бил не кой да е, а самият Златко Баретата.

 

Освен всичко друго Иван Вазелина участвал дейно в ДДС схеми с покупко-продажба на лъскави возила, които били внасяни основно от Италия.

Мълвата из района носи, че бабаита с „Ролс Ройс“ е бил част от пласмента на фалшиви евробанкноти и отглеждането на марихуана.

 

Любопитен факт е, че негова дясна ръка е бившият варненски полицай Веселин Жеков. Преди 15 години той бе арестуван в морската ни столица като един от босовете на наркобизнеса. Той обаче стана защитен свидетел и „пропя“ за Иван Славков – някогашен президент на „Спартак“ Варна и общински съветник.

По-късно вилата на Весо Полицая, намираща се на Златни пясъци бе обстреляна с гранатомет. Като по чудо обаче никой не пострада при покушението.

 

Прави впечатление, че през последните две години Весо Полицая е неотлъчно до Иван Вазелина и тази близост не е никак случайна. Според мълвата, която се носи в Панагюрище, двамата имат общ бизнес с дрога.

Въпреки, че по ведомост Полицая се води бодигард на Вазелина, истината е, че той е негов съдружник. Техен шеф разбира се е Златко Баретата.

 

Иван Вазелина предизвика сериозно възмущение сред обществото, след като преби 45-годишния Нешо Юруков пред училищен вход и пред погледите на десетки деца.

Той бил придружен от Весо Полицая и още един от охранителите му. Сред свидетелите на жестокия побой бе и 10-годишното момиченце, за което Юруков полагал грижи.

 

След като случаят бе отразен широко от медиите, полицията задържа Иван Вазелина в къщата му в с. Оборище, пазарджишко.

Униформените иззеха 9-милиметров боен пистолет „Браунинг“, незаконно притежаван от Балабанов. Той се „сдоби“ и с обвинение от прокуратурата за нанесена средна телесна повреда, притежание на незаконно оръжие и хулиганство с особена дързост.

 

В крайна сметка Вазелина сметна, че би било по-добре за него да сключи споразумение с прокуратурата, в резултат на което влезе в зандана за 8 месеца заради оръжието. Заради нанесения побой над Нешо Юруков обаче го грози и нова присъда.

 

Това, което прави силно впечатление е фактът, че при все, че Балабанов парадира с богатство и кара скъпи автомобили, чиято обща стойност е около 2 млн. лв., той няма работещ бизнес.

Шестте му автомобила са с еднакви регистрационни табели с „двойки“ в номерата.

Бабаитът е обзавел и приятелката си Нора с последен модел джип Мерцедес.

 

Въпреки обемистото му крими досие, до този момент Вазелина не бе влизал в затвора. Първата му престъпна проява била още когато бил 16-годишне ученик. Тогава бил заловен за грабеж в Пловдив, но се разминал със зандана заради крехката си възраст.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.