Извънредни новини за бияча от "Капана"

https://crimes.bg/analizi/izvanredni-novini-za-biyacha-ot-kapana/41268 Crimes.bg
Извънредни новини за бияча от "Капана"

 

Той е категоричен, че прокуратурата дълбоко греши

Ивайло Дадански (Пенов), който нападна продавача на чорапи Митко, излезе от ареста.

 

Това се случи, след като Пловдивският районен съд му присъди парична гаранция в размер на 5 000 лв., отбелязва „Марица“.

Съдът счете, че няма налице обстоятелства, които да налагат прилагането на най-тежката мярка, а именно "задържане под стража".Дадански е семеен, има 2 малки деца, има бизнес и няма опасност да се укрие. Той посочи, че има две деца, в събота едното има рожден ден и го чака да присъства на него.  "Общественото мнение влияе на прокуратурата. С правото не трябва да се спекулира", това каза пред съда задържаният ресторантьор от "Капана" Ивайло Дадански.Той разказа, че отворил заведението в деня след случката. Заварил едно от момичетата, които работят там, да плаче. Видяла атаката срещу работодателя й и какво се пише в социалните мрежи и интернет. Дадански каза, че записите от спречкването с Митко били предоставени и разпространени от хора, с които всекидневно пиел кафе."Съжалявам за постъпката си, че му разпилях чорапите в момент на афект. Посегнах към главата му и не съм го ударил. Не знам по какъв друг начин да определя задържането ми и искането за постоянно такова, освен като прекомерно.Няма да се почувствам престъпник, защото никога не съм бил такъв", посочи ресторантьорът. Той добави, че е получил лични заплахи от хора, с които добре се познава. "Още от сутринта знаех, че ще бъда задържан. Казах на жена ми. Тя се учуди, стана й дори смешно. Тя по-скоро ми се поигра. Не съм се укривал. В деня след случката затворих на обяд, защото отпред започнаха да се събират хора и вероятно щеше да се стигне до саморазправа", посочи Дадански. Той коментира още, че явно някои хора от "Капана" не го харесват."Случката с Митака е просто случайност в момент, в който съм нервиран. Питах го дали е изгубил чадъра, и ако да, да си каже и да приключваме темата. Той ми отвърна "Гледай си работата" и последва моята реакция, която беше неправилна", разказа Дадански пред съда."Ако пловдивчани толкова искат да ме няма, обещавам да изпълня искането, ако имам такава възможност и не ме задържат. Ще си отида в София при семейството, което е подложени на медиен шум", обеща той.в заключение Дадански посочи, че не е извършил престъпление и че е невинен. "Прокуратурата дълбоко греши", подчерта той. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.