Изправят пред съда шофьора на автобус, който прегази кондукторката си

https://crimes.bg/analizi/izpravyat-pred-sada-shofyora-na-avtobus-koyto-pregazi-konduktorkata-si/41163 Crimes.bg
Изправят пред съда шофьора на автобус, който прегази кондукторката си

 

Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание по делото

Окръжна прокуратура – Пловдив, предаде на съд шофьора от градския транспорт за причиняване на смърт по непредпазливост на кондукторка при слизане от автобуса.

 

Материалите по делото са спрямо Г.Л., на 59 г., за това, че на 16 септември 2020 г., в Пловдив, при управление на моторно превозно средство автобус от градския транспорт, е нарушил правилата за движение от Закона за движение по пътищата. В резултат на това по непредпазливост, е причинил смъртта на 78-годишна жена кондуктор в автобуса. Това представлява престъпление по чл. 343, ал. 1, във вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

Обвиняемият Г.Л. бил водач на автобус по линия на градския транспорт в Пловдив. На 16 септември 2020 г. след приключване на работната смяна към 18,40 часа, той се насочил към гаража на фирмата, за която работел. Преди да влезе в него, автобусът стигнал до зона с поставен знак, който указвал, че престоят и паркирането на мястото са забранени.

 

Въпреки това Г.Л. спрял, за да слязат 78-годишната кондукторка и още един пътник. На мястото нямало спирка. Пътникът слязъл пръв от предната врата, а след него била кондукторката. Когато жената се намирала на последното стъпало на вратата, водачът потеглил и предприел завой надясно. В това време тя загубила равновесие и паднала по гръб на пътното платно, при което била прегазена от задната гума на автобуса. Пострадалата получила тежки наранявания, в резултат на които починала.

 

На място пристигнали лекарски и полицейски екипи. На Г.Л. били направени тестове за алкохол и наркотици, но резултатите били отрицателни. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Г.Л. е обвинен, е лишаване от свобода от две до шест години и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство. Предстои Окръжен съд – Пловдив, да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.