Ето ги арестуваните ченгета, покровителствали престъпници (СНИМКА)

https://crimes.bg/analizi/eto-gi-arestuvanite-chengeta-pokrovitelstvali-prestapnici-snimka/43678 Crimes.bg
Ето ги арестуваните ченгета, покровителствали престъпници (СНИМКА)

 

Това е само едно от направленията, по които ще бъдат разследвани баща и син

По време на вчерашната специализирана полицейска акция бяха задържани двама мъже – единият в жк „Славейков”, а другият – в жк „Меден рудник”.

 

Двамата са баща и син – прославени в полицейските среди и в ъндърграунда едновременно като покровители и като изнудвачи, съответно става дума за пари, пише „Флагман“.

Доходоносният фамилен бизнес от престоя им като държавни служители, пазители на реда и законността, при това в криминалния сектор, е продължила с години.Припомняме, че вчера около 7,30 часа в бл. 20 в жк „Славейков” бяха поставени белезниците на бащата Николай Николов. За периода 2012 – 2014 г., той е бил началник на сектор „Криминален” в ОДМВР-Бургас. Преди това е ръководил група от криминалисти в борбата им срещу противозаконното отнемане на МПС.След изтеглянето му от системата на МВР през 2015 г. той е продължил с методиките за получаване на информация, която да продава на престъпния свят. Припомняме също, че през 2013 г. началникът на криминалистите бе демонстративно пребит от мутра. Тогава разследването на мотивите за побоя не стигна доникъде, след което Николов тихомълком бе оттеглен.През тези години – до вчера, екскриминалист номер 1 на ОДМВР-Бургас упражняваше легитимна дейност като застраховател в престижна компания, ползвайки офиса си за осъществяване на контакти с престъпници.Едновременно с ареста на Николов–старши бяха щракнати белезниците и на сина му Венцислав Николов, който живее във вход „Г” в бл. 411 в жк „Меден рудник”.

Професията в това семейство се предава явно от баща на син, защото съвсем младият Венци, с протекциите на таткото, е устроен първо в Гранична полиция.Много бързо след това е преместен в 4 РУ-Бургас, където става патрулно-постови, а много скоро след това е повишен и преместен в криминалния отдел.Установено е, че бащата е ползвал информация, подавана от сина му за подготвяни арести, обиски и претърсвания. След това е изнудвал съответния контингент за пари. Схемата можеше да работи още дълго време, ако бащата и синът са се задоволявали само с „чадърите”, които са опъвали над престъпниците срещу заплащане.Проблемът им бил в прекомерната алчност. След като получавали пари от „подготвяните да имат неприятности с органите на МВР”, те не държали на мъжката си дума. Оставяли ги да бъдат арестувани. След това в хода на досъдебните производства искали допълнително пари, за да ги отърват „отново”. Бащата от години е известен с два прякора – Хамелеона и Алчния. И двата прякора покриват изцяло същността му, твърди източник на „Флагман“.

Арестите и на двамата вчера са реализирани след продължителна разработка на специализиран екип от топ ченгета от ОДМВР-Бургас. Когато Венци бил докаран с белезниците за разпит в 4 РУ, колегите му там останали със зейнали чейнета. Те не са участвали в разработката. Знаели са с какво се занимава колегата, но никога не са се надявали, че един ден може да има възмездие.Това е само едно от направленията, по които ще бъдат разследвани Николови. Има събрани доказателства, че са се занимавали със застрахователни измами и че са свързани с канал за крадени коли.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.