Две седмици следили малката Алекс преди да бъде убита

https://crimes.bg/analizi/dve-sedmici-sledili-malkata-aleks-predi-da-bade-ubita/37396 Crimes.bg
Две седмици следили малката Алекс преди да бъде убита

Защитен свидетел забелязал майката на Атанаска да обикаля градинките около дома на детето




Източник:




2015-01-21 17:30:00


Обществени теми


0

Прочетено: 173628

Кратка връзка








Тайнственият Антон Петров, чиято снимка Светла Димитрова показана пред магистратите във вторник, не съществува. Димитрова е майка на обвиняемата за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие – Атанаска Георгиева.

Прокурорът по делото Димо Маджаров заяви, че  са извършени многократни проверки на версията, че е възможно посоченото лице да е извършител на убийството, но тя така и не се потвърждава. Също така няма никакви данни за съществуването на човек с подобно име и външност, съотвестваща на снимката, който през април миналата година да е бил в района на Поморие.

Днес следобед процесът срещу Атанаска Георгиева продължи с разпит на защитен свидетел, чийто показания бяха прочетени в съдебната зала. В тях се твърди, че в предполагаемият ден на отвличенето на Алекс, му се сторило, че е видял момиченцето с хотелиера Веселин Тошев и неговата дъщеря.

Тримата вървели към хотел „Лагун". Анонимният свидетел разказа още, че майката на подсъдимата Атанаска - Светла Димитрова е забелязвана от него, две седмици поред да обикаля градинките в квартал „Свобода" в Поморие, където се намира домът на семейството на Александра - Тодорови. Един ден преди да стане ясно, че момиченцето е убито, същият свидетел видял непозната жена с тъмни очила да седи на пейка в градинката, в която Алекс играела.

Междувременно стана ясно, че сестрата на Атанаска Георгиева – Северина, която направи бомбастични твърдения в защита на подсъдимата, вече не живее  в Поморие. Заедно с майка си Светла тя е посочила нов адрес – в село Каменар.

Утре делото продължава с разпити на свидетели, изслушване на заключения по психиатрични експертизи и т.н.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.