Чистката в МВР продължава. Ето къде падат още глави!

https://crimes.bg/analizi/chistkata-v-mvr-prodalzhava-eto-kade-padat-oshte-glavi/43653 Crimes.bg
Чистката в МВР продължава. Ето къде падат още глави!

 

Засега не е ясно къде ще бъде преназначен Коста Кючуков

Вече са факт две нови рокади в ОДМВР-Пловдив.

 

Припомняме, че Районното управление в Труд чака нов началник, след като досегашният шеф Коста Кючуков вече не заема поста.

 

За него се знае, че е бил отличник на курса в академията на МВР, където е завършил, и няма нито едно наказание в кариерата си.Затова пък червените точки в биографията му са доста. В списъка на разкритите под негово ръководство престъпления влизат грабежът, придружен с побой, над възрастен човек от с. Трилистник , изнасилването на момиче в село Войсил, както и разбиването на нелегалните фабрики за цигари в селата Калековец и Желязно.Засега не е ясно къде ще бъде преназначен Коста Кючуков.Същевременно бе извършена и рокадата в друго от районните управления край Пловдив – това в Раковски, съобщава „Марица“. Там още от миналата седмица стана ясно, че кормилото поема досегашният зам.-директор на ОДМВР-Пловдив – Димитър Събчев. Той освободи поста за досегашния началник на Първо районно Петър Тодоров, който беше назначен за зам.-директор от вътрешния министър Бойко Рашков, но реално командва дирекцията, тъй като шефът на ОДМВР – Йордан Рогачев, е в болнични.В Раковски Димитър Събчев сяда в стола на досегашния шеф на участъка Пламен Иванов. Името на сваления началник се свързва разкрития грабеж и побой над възрастен човек от с. Белозем, чиито извършители бяха задържани и вече са с влезли в сила присъди.Чистка се задава и в МВР структурите в Монтана. Красимир Кирилов, който от ноември 2018 година е началник на районното управление в Ботевград, най-вероятно ще оглави областната полиция в Монтана. Това съобщава "Конкурент", позовавайки се на няколко различни източници, пожелали анонимност.Кирилов започва кариерата си в МВР в Монтана през 1992 година в криминалното звено на районното. През 2004 година става  началник група "Престъпления по пътищата" в дирекцията, а през 2009 година е назначен за началник сектор "Криминална полиция". После става шеф на полицията във Вършец, а през 2014 година  на районното в Монтана. След това отива на работа в главна дирекция "Национална полиция". От там е назначен за началник на районното  в Ботевград.Името на Кирилов е едно от най-спряганите за поста. Според полицаи не е съвсем ясно дали той ще поеме управлението на областната дирекция, но се очаква смяната  да се случи до ден-два.Кирилов беше сред спряганите за директорския пост и след отстраняването на комисар Ивайло Антонов, но  дирекцията пое Пламен Томов, който дойде от шефския стол в  районното на  Козлодуй.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.