Цацаров поряза здраво Елена Йончева

https://crimes.bg/analizi/cacarov-poryaza-zdravo-elena-yoncheva/40900 Crimes.bg
Цацаров поряза здраво Елена Йончева

 

Евродепутатката винаги е отричала каквато и да било вина

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е внесла иск за конфискация срещу евродепутата Елена Йончева.

 

Това съобщава "Сега“, позовавайки се на информация от съдебните регистри. Искът е за 158 хил. лв. За тях водената от Сотир Цацаров комисия твърди в исковата си молба, че са изтеглени от Йончева на каса или от банкомат от КТБ в периода 2012-2014 г.

 

Исковата молба е била внесена на 17 март. Тепърва предстои размяна на книжа между страните. Не е изключено съдът да открие пропуски в нея и да я върне на КПКОНПИ.

 

Производството за конфискация срещу Елена Йончева следва повдигнатото й в първите дни на 2019 г. обвинение за пране на пари, съобщава още "Зона Нюз".

 

През ноември 2018 г. като главен прокурор Цацаров поиска имунитета на Йончева, която тогава бе депутат от БСП. Тя сама се отказа от защитата, но през 2019 г. бе избрана за евродепутат и отново получи имунитет.

 

Българската прокуратура поиска той да бъде свален от Европейския парламент, но тази процедура още е в ход.

В искането на Цацаров от ноември 2018 г. се обясняваше, че Йончева се разследва за пране на пари в особено големи размери. То е образувано по сигнал от народни представители.

 

Спецпрокуратурата разследва извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ и прикривани чрез офшорна компания. Йончева, която народният фолклор нарече "Офшорка Милиончева" винаги е отричала каквато и да е своя вина.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.