Бунт в Дома за временно настаняване в столичния квартал „Овча купел“ след смърт на бежанка

https://crimes.bg/analizi/bunt-v-doma-za-vremenno-nastanyavane-v-stolichniya-kvartal-ovcha-kupel-sled-smart-na-bezhanka/35706 Crimes.bg
Бунт в Дома за временно настаняване в столичния квартал „Овча купел“ след смърт на бежанка

Тази нощ в столичния квартал „Овча купел“ бежанците от Дома за временно настаняване се вдигнаха на бунт, след като 58-годишна сирийка почина.Според бежанците линейката се забавила и се наложило жената да бъде откарана в болницата с частен автомобил. По-късно обаче тя починала.Инцидентът станал малко след полунощ. Жената се почувствала зле и синът й се обадил на спешния номер 112, за да извика Бърза помощ. Тъй като линейката се забавила, той се принудил сам да закара жената в „Пирогов“.Останалите бежанци, пребиваващи в дома са вдигнали бунт с искания случаят да бъде разследван. Малко, след като хората започнали да недоволстват, на място са пристигнали служители на столичното 6-то РУП, за да успокоят напрежението.Пред медиите Ивайло Спиридонов – директор на СДВР, заяви, че линейката се е забавила, тъй като когато е извикана в Бърза помощ не е имало свободен екип. Тя е пристигнала на място 5 минути, след като сирийката е откарана в болницата от сина си.Според данните от Спешна помощ, линейката се е забавила около половин час.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.