Бум на кражбите на автомобили със…

https://crimes.bg/analizi/bum-na-krazhbite-na-avtomobili-sas/34145 Crimes.bg
Бум на кражбите на автомобили със…

Често пъти собствениците се оказват измамени с големи суми

В последно време се наблюдава завишаване на случаите на кражбите на автомобили… със запалени двигатели.

 

„В рамките на 20 дни имаме две кражби на коли след оставен запален двигател в София“, заяви пред Нова телевизия гл. инспектор Пламен Максимов от СДВР.

 

"В единия случай собственикът е оставил автомобила си да се размрази, прибрал се е за малко, а с излизането си вижда, че колата му я няма.

 

В другия случай собственикът на колата влиза в магазин и я оставя запалена, на излизане отново не намира автомобила си", каза още той.

 

"Разкриването на извършителите е изключително трудно. Крадците си признават, че не подбират колите", коментира главен инспектор Максимов.

 

"За изминалата година имахме 16 подобни кражби и 4 задържани извършители", заяви инспекторът. Максимов заяви, че често собствениците обявяват награда за откраднатата им кола в социалните мрежи, но се оказват измамени с големи суми.

 

От полицията посочват, че кражбите стават за секунди. В този ред на мисли те съветват да почистите автомобила си и едва след това да влезете.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.