600 - 800 лева струва куфара, в който бе открито 5-годишното момченце

https://crimes.bg/analizi/600-800-leva-struva-kufara-v-koyto-be-otkrito-5-godishnoto-momchence/37650 Crimes.bg
600 - 800 лева струва куфара, в който бе открито 5-годишното момченце

Между 600 и 800 лева струва куфара, в който бе открито убитото 5-годишно момче край Долни Пасарел.

Той е от известна марка, която има 7 официални магазина в България в градовете София, Пловдив, Варна и Бургас, както и официален електронен магазин в Интернет.

Куфарите се продават с гаранционна карта, върху чиято има номер, съвпадащ с номера, написан върху куфара. От СДВР вече работят и по тази следа. Възможно е куфарът да не е бил купен специално заради убитото дете, тъй като данните за гаранция на куфара се запазват от официалният вносител и това би накарало извършителя да закупи друг куфар без гаранционна карта.

Предполага се, че детето е убито след възникнал скандал между него и мъж, който вероятно се е грижил за него. Установено е, че детето е било с психически проблеми и вероятно е страдало от несмъртоностно нелечимо заболяване, което му пречи да се развива нормално.

Криминалистите предполагат, че убиеца на детето е мъж, най-вероятно заможен, който пътува извън страната и по тази причина е разполагал със скъпият куфар. От полицията допускат, че куфара не е бил купен заради убийството на детето и вероятно мъжът не е съобразил, че при закупуването куфара е имал гаранционна карта.

Гаранционната карта обаче не съдържа имена на купувача, а евентуални записи от охранителни камери на магазина биха липсвали, поради периода, който е изминал от закупуването на куфара.

Обновление в 18:45 ч.

От фирмата вносител обясниха, че вече са търсени от полицията, но няма как да помогнат на разследването, тъй като куфар с този цвят не се внася в България и няма как да е купен от тях. Моделът е отпреди 2 години и със сигурност е купен извън България. Работи се и по версията, че родителите на момчето не са българи, което обяснява липсата на информация от обществото за него.

До момента са подадени множество сигнали за детето, но за съжаление до момента самоличността му не е установена, както и никой не е съобщил, че разпознава детето.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.