Внимание: Често използван аксесоар ни разболява от Ковид-19!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/vnimanie-chesto-izpolzvan-aksesoar-ni-razbolyava-ot-kovid-19/39214 Crimes.bg
Внимание: Често използван аксесоар ни разболява от Ковид-19!

Бъдете много внимателни с очилата си!

Често използван аксесоар ни разболява от Ковид-19 и то по-често, отколкото си мислим. Това предупредиха здравните експерти като посочиха, че това са очилата. Без значение дали са диоптрични или слънчеви, те са сред вещите, които трябва много добре и често да дезинфекцираме.

Обикновено хората се сещат да бършат със спирт или дезинфектант дръжките на вратите, телефоните си, клавиатурите, дистанционните, но забравят очилата. А през деня ни се налага честичко да ги наместваме с ръка, която не винаги е чиста. Плюс това рамките на очилата попиват мръсотията, натрупана на лицето ни. Затова е задължително да почистваме и тях, а не само да забърсваме стъклата им.

Специалистите отново напомнят, че почистването на ръцете и повърхностите е качествено, само ако това става с дезинфектант, в който има поне 70 процента етилов спирт, иначе не сме направили почти нищо.

Важно е да се знае, че когато купуваме дезинфектант, той трябва да е получил разрешение от Министерството на здравеопазването и да е регистриран като биоцид. Едва тогава можем да сме спокойни, че е качествен и ще ни предпази.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.