Скандал: Арестуваха кандидат-депутат с наркотици

https://crimes.bg/vodeshha-tema/skandal-arestuvaha-kandidat-deputat-s-narkotici/27767 Crimes.bg
Скандал: Арестуваха кандидат-депутат с наркотици

Голям скандал гръмна в разгара на предизборната кампания. Кандидат-депутат бе задържан от полицията, след като тестът му употреба на наркотици е отчел положителна стойност. Чавдар Бахчевански е кандидат за народен представител от ПП Възраждане. Патрул на полицията го е спрял за проверка и след провеждането на теста за употреба на наркотици, той е задържан в 6-то РУП в Пловдив.


От МВР допълниха, че Бахчевански не е информирал полицаите на място, че е кандидат-член на парламента, с което се ползва с имунитет, който го закриля от наказателно преследване. Полицаите не разполагат с регистър, в който да проверяват статуса на гражданите и дали се ползват с имунитет. Едва след отвеждането му в районното е изяснено, че се ползва с такъв и е освободен.


Отговорност може да му бъде търсена в момента, ако ЦИК свали имунитета му.


Любопитното е, че именно председателят на ПП Възраждане – Костадин Костадинов в началото на годината поиска всички действащи депутати и кандидат-народни избраници да бъдат подложени на тест, изясняващ дали използват наркотични вещества.


Според данните на известна социална мрежа Чавдар Бахчевански работи в голяма фирма в Пловдив в сферата на търговията с метали.


Източник: lupa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.