Шефове на областни дирекции на МВР в половин България са помолени да напуснат

На тези, които искали да останат в системата, им било предложено да бъдат преназначени на 3-4 степени по-ниско ниво

https://crimes.bg/vodeshha-tema/shefove-na-oblastni-direkcii-na-mvr-v-polovin-balgariya-sa-pomoleni-da-napusnat-3/114599 Crimes.bg
Шефове на областни дирекции на МВР в половин България са помолени да напуснат

На тези, които искали да останат в системата, им било предложено да бъдат преназначени на 3-4 степени по-ниско ниво

Директори на областни дирекции на МВР са извикани на среща с вътрешния министър Калин Стоянов и са били помолени да напуснат. Това научи NOVA от свои източници от вътрешното ведомство.

Става въпрос за около 15 полицейски шефове, извикани в сградата на столичната ул. "6-ти септември" тази сутрин. По време на разговора им е било предложено да освободят постовете си. На тези, които искали да останат в системата, им било предложено да бъдат преназначени на 3-4 степени по-ниско ниво в системата на МВР. Другият вариант бил да напуснат по собствено желание.

От Министерството на вътрешните работи потвърдиха, че на областни директори е било предложено да освободят постовете си. Решението за това било на базата на анализ на работата им до момента и било с цел успешното изпълнение приоритетите на МВР.

На 3 август със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов бе отстранен от поста заради напрежението в село Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов и протестите на хората там. Първоначално Стоянов поиска оставката на Костадинов, но след като шефът на МВР-Пловдив отказа, бе отстранен. 

Костадинов не е уволнен от системата на МВР, а ще заеме друга длъжност към Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

Източник: dir.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.