Съдът реши: Шофьорът, който уби дете излиза от ареста срещу 1000 лв.

https://crimes.bg/vodeshha-tema/sadat-reshi-shofyorat-koyto-ubi-dete-izliza-ot-aresta-sreshtu-1000-lv/27419 Crimes.bg
Съдът реши: Шофьорът, който уби дете излиза от ареста срещу 1000 лв.

Съдът реши да освободи шофьорът, който вчера прегази дете и за съжаление то почина. Магистратите наложиха на 31-годишният спортист една от най-леките мерки за неотклонение – парична гаранция.

През това време излязоха резултатите от пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества, като и 2-те са отрицателни.

Свидетели разказаха за трагедията, че участъкът е бил тъмен, а също така и инцидентът се е случил в час пик. Емилия Жилиева се озовала на мястото на катастрофата секунди след, като се е случила. Тя разказа, че се прибирали със съпруга й, когато чули силен сблъсък и свирене на спирачки. Те също веднага спрели и видели детето с колелото е на тротоара. Тя и съпругът й започнали веднага да спират други автомобили, за да не стане друг инцидент.

Детенцето е било без светлоотразителна жилетка, а осветлението в участъка почти липсва.

31-годишният шофьор работи, като фитнес инструктор и учител по физическо, също така се занимава и с футбол и треньор на футболисти.

Властите са започнали разследване, като шофьорът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. В делото ще се изследва и пътното платно, маркировки, настилка и други.

Източник: lupa.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.