Румен Вълка изсече до голо Борисовата градина. Ще строи кичозни блокове и спа насред парка. Съучастник ли му е Трайчо Трайков? 

Опоненти на кмета на район “Средец” настояват, че той играе на партия с добре облечени бизнесмени 

https://crimes.bg/vodeshha-tema/rumen-valka-izseche-do-golo-borisovata-gradina-shte-stroi-kichozni-blokove-i-spa-nasred-parka-sauchastnik-li-mu-e-traycho-traykov/52149 Crimes.bg
Румен Вълка изсече до голо Борисовата градина. Ще строи кичозни блокове и спа насред парка. Съучастник ли му е Трайчо Трайков? 

Опоненти на кмета на район “Средец” настояват, че той играе на партия с добре облечени бизнесмени 

Скандален проект за варварско изсичане та любимата на столичани Борисова градина и издигане на луксозна 6-етажна жилищна сграда със спа комплекс на обща площ от над 5 дка е в ход. Зад криминалния проект стои митичният Румен Гайтански - Вълка, който е мажоритарен собственик на къпалнята “Мария Луиза” в парка. Слухове за погазване на закона и влизане на тежка техника в забранената за строителство зона вървят от години. Зверската сеч на над 2 дка дървета в защитената територия на пъпа на София доказват, че мълвата ще излезе чиста истина. И то под благосклонния поглед на кмета на р-н “Средец” Трайчо Трайков. Поголовната сеч в сърцето на столицата е поредното доказателство, че държавата и общината не могат да защитят интереса си. Или не желаят. 

Поредният епизод от сагата “Мария Луиза” се разиграва по тъмна доба в нощта на 31 януари срещу първи февруари. Тогава армия дървосекачи с тежка техника нахлуват пред някогашния централен вход на къпалнята. Бригадата на Вълка изсича 100 дървета, израснали върху 2,5 дка общинска земя. Вандалското рязане на дървета продължава и в нощта на 1 срещу 2 февруари, въпреки наличието на общински патрули в парка.

Формален повод за вакханалията е заповед на Трайчо Трайков за изсичане на 11 сухи дървета в зоната на плувните басейни. Според обяснението на кмета, решението за сечта е взето от експерти-еколози, които след молба от дружеството на Вълка, са изготвили оценка за отрязване на 5 изсъхнали бора плюс още 6 дървета - саморасли круша, ясен и череша. Издаденото разрешение развързва ръцете на Гайтански, които незаконно изсичат над 2 дка гора. По идентична схема преди години бяха изградени двете помощни игрища на стадиона на ЦСКА в съседство - отново с параф за сеч на изсъхнали дървета. Тогава червените се разминаха само с глоба. По същия начин ще мине метър и Вълка, чието дружество е санкционирано със смешните 100 хил. лв. Така на цената на стара панелка в покрайнините, босът на боклука ще направи поредната крачка към осъществяване на кичозния си и незаконен строителен проект. 

Оправданието на Трайчо Трайков е, че собственикът на “Мария Луиза” е извършил престъпление, т.к. не го е уведомил за сечта. Негови поддръжници вярват, че скандалното обезлесяване на Борисовата градина се прави за да компрометира кмета на “Средец” и той да изгуби местните избори, където възнамерява да се кандидатира за кмет на София. Опонентите му обаче в прав текст го наричат “съучастник на добре облечени бизнесмени” и припомнят сагата с автокъща “Капитолия”, която все още не е премахната от Борисовата градина, въпреки обещанията на администрацията на района.

Някогашната къпалня “Мария Луиза” е изцяло общинска собственост до 2003 г., когато с подписа на тогавашния шеф на “Софийски имоти” преминава в ръцете на мафията от “ВИС-2” на разстреляния Георги Илиев. След убийството му през 2005 г., обектът преминава в ръцете на Румен Вълка. Месеци по-късно той я затвори уж за ремонт, но от тогава обектът пустее и се руши. Към днешна дата собственикът й е решил да вдигне поредният ненужен и незаконен затворен комплекс. А общинската власт в лицето на Трайчо Трайков угоднически си прави пас.
Източник: crimesbg.com
 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.