Похитителите на Лара искали 10 млн. евро - разминали се само с 530 хил. евро

https://crimes.bg/vodeshha-tema/pohititelite-na-lara-iskali-10-mln-evro-razminali-se-samo-s-530-hil-evro/34919 Crimes.bg
Похитителите на Лара искали 10 млн. евро - разминали се само с 530 хил. евро

Похитителите на 10-годишната Лара, дъщеричката на Eвелин Банев-Брендо, първо поискали 20 млн. лева или 10 млн. евро в замяна на това да освободят малката пленница. Последвали дълги преговори между майката - Моника Добринова и похитителите, с помощта на експерти от МВР и техните съвети - откупът бил намален до 530 хил. евро, които бандитите взели, за да освободят детето.Това научиха от "24 часа" от запознати с разследването. Те смятат, че това отвличане може да е дело на нова банда.Самият откуп се равнява на стойност около 1 040 000 лева. Предаден е в нощта срещу петък. От МВР призовават да не се пишат подробности около самото предаване на парите с цел да не се пречи на разследването.В неделя вечерта, след 47 дни в плен, похитеното момиче се върна при майка си Моника Добринова, живо и здраво. "Дъщеря  ми е добре, похитителите не са се държали грубо с нея, давали са ѝ да гледа телевизия и да рисува."Около 22 часа в неделя вечерта, близо до тото пункт на бул. "Бъкстон" в София спрял сив автомобил "Фолксваген Голф". Мястото е на около стотина метра от сградата на Шесто РПУ в столицата. От колата 10-годишната Лара спокойно слязла, а автомобилът потеглил в посока околовръстното шосе.Малката Лара влязла в сградата на районното управление, от където служители се обадили  на майка ѝ. Полицаите за минути отцепили района. Майката Моника Добринова пристигнала малко по-късно и отвела детето си, което видяла за пръв път от 47 дни, в семейната къша в кв. Бояна.На 5 март т.г. Лара бе похитена пред дома си на ул. Пушкин. Трима маскирани мъже с автомати тогава простреляха шофьора на детето и я качиха в черен джип BMW X5.Бащата на Лара Евелин Банев-Брендо е подсъди и срещу него се води дело  в Италия. Това беше и една от първите версии, които се появиха като евентуална причина за похищението на момичето. Банев е подсъдим по дело за наркотрафик срещу международна група наречена "Кокаинови крале". Вероятно те доставяли тонове наркотик в Европа от Латинска Америка.След събраните данни от антимафиотите станало ясно, че става въпрос по-скоро за нова банда, за която това похищение е първи опит.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.